Βαλλιστική, κάμερες, DNA αντιπαραβάλλουν απο τις δυο ενέργειες του νεαρού δράστη επιθεσεων σε οδηγούς ΤΑΞΙ

Το υλικό από το GPS εγκατεστημένο στο ΤΑΞΙ του αυτοκινητιστή Γιώργου Δεκαβάλλα με τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός στην Κηφισιά εξετάζεται από τις Αρχές στον προσδιορισμό του χώρου στον οποίο κινείται ο δράστης των επιθέσεων σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην Κηφισιά.

Επιβίβασε στη μοιραια για τη ζωη του κούρσα (28/02-22.19) το δολοφονο του, ο 52άχρονος Γιώργος Δεκαβάλλας, και δολοφονήθηκε 28 λεπτά αργότερα (28/02- 22.47), μέχρι τη στιγμή που οδηγός λεωφορείου τον εντόπισε νεκρό μέσα στο ΤΑΞΙ του, όπως προκύπτει από το GPS εγκατεστημένο στο ΤΑΞΙ του αυτοκινητιστή.

Την ταυτότητα και τα κίνητρα του δολοφόνου αναζητούν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να ταυτοποιήσουν το δράστη της δολοφονίας του οδηγού ΤΑΞΙ στην Κηφισιά.

Εκτιμήσεις των Αστυνομικών “προσδιορίζουν” σε ακτίνα της ευρύτερης περιοχής τη διαμονή του δράστη των επιθέσεων με ανθρωποκτόνο πρόθεση και εμμονικότητα στους οδηγούς ΤΑΞΙ. Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 32άχρονου οδηγού ΤΑΞΙ, ο δράστης επιβιβάστηκε στη Νέα Ερυθραία, ενώ ο εκτελεστής του 52άχρονου Γιώργου Δεκαβάλλα εκτιμάται ότι επιβιβάστηκε από το Ζηρίνειο.

Όπως έχει αποτυπωθει στο σύστημα πλοήγησης ο 52άχρονος αυτοκινητιστής αναχώρησε από το σπίτι του, στη Νέα Ιωνία (28/02- 22.19) ακολούθησε πορεία προς Πεύκη και Μαρούσι, κινήθηκε στην Λεωφόρο Κηφισίας, πριν το ΚΑΤ, έστριψε δεξιά στο Ζηρίνειο, και εκει καταγράφεται στάση -εξετάζεται να επιβίβασε το δράστη- στη οδό Λεβίδου. Μετά από πορεία 28 λεπτων (28/02-22.47) στην οδό Κοκκιναρά, το στίγμα του GPS σταθεροποιειται με την πρόσκρουση του ΤΑΞΙ σε σταθμευμένο τζιπ. Στο σημείο όπου ο οδηγός του λεωφορείου τον εντόπισε νεκρό μέσα στο επαγγελματικό αυτοκίνητο του .

Οι ιχνηλάτες του τμηματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής αναζητούν υλικο απο κάμερες ασφαλείας ώστε να προκύψουν αξιοποιήσιμα ευρήματα τα οποία θα οδηγήσουν στον προσδιορισμό και την ταυτότητα του δράστη, πριν επιβιβαστεί στο δυο ΤΑΞΙ αλλα καο την απομάκρυνση του μετά τις επίθεσεις καθώς κινείται πεζός κατά τη διαφυγή του.

«Επιδίωξη να σκοτώσει»

Αναλύοντας το προφίλ του δολοφόνου, την εκδικητική μανία που έχει επιδείξει ο εκτελεστής του 52άχρονου οδηγού ταξί μετά την απόπειρα σε βάρος του 32άχρονου συναδέλφου του, profilers της ΕΛΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη των επιθέσεων.

Οι Αστυνομικοί αναφέρουν πως οι δυνατότητες του μετασκευασμένου όπλου ή τροποποιημένου αεροβόλου είναι περιορισμένες, πυροβολεί με βολίδες των 6,35mm (22mm Auto) Εξαιτίας της μετατροπής, η ταχύτητα της βολίδας μειώνεται στο 50%, έως και 30%. Σε αυτό το γεγονός αποδίδουν οι Αστυνομικοί το σοβαρό και όχι θανάσιμο τραυματισμό του 32άχρονου με το καψίλιο να μην έχει διαπεράσει το κρανίο του, καθώς ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής ωστόσο δεν προλάβει να αναπτύξει την ταχύτητα, και τον έπλήξει σε σκληρό οστό. Στην περίπτωση του 52άχρονου ο δράστης τον έχει πυροβολήσει από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου, στην βρεγματική χώρα, με θανατη6φορο αποτέλεσμα.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές τον 52άχρονο- μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο κάλυκες και μία βολίδα- η οποία εκτιμάται ότι είτε εποστρακίστηκε σε σταθερό αντικείμενο είτε δεν ανέπτυξε την δύναμη για να πλήξει το θύμα- ενώ σε μικρή απόσταση εντοπίσθηκε ένας ακόμη κάλυκα από το ίδιο όπλο.

Προς το παρόν δεν προέκυψε διασύνδεση των δύο θυμάτων -αυτοκινητιστών – ενω θεωρούν από την Ασφάλεια Αττικής  ότι η επιλογή των ΤΑΞΙ τυχαία ωστοσο ως επικρατέστερη εκδοχή είναι ο δράστης να έχει εμμονή γενικά προς τους οδηγούς ταξί, με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό που έχει προκαλέσει το δολοφονικό του μένος.