“2.186 υπέρ του Αγγ. Συρίγου και της νομιμότητας στα Πανεπιστήμια”

Πανεπιστημιακοί διανοούμενοι, επιστήμονες και πολιτες, υπογράφουν κοινή δήλωση στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε ο αναπλ. καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος.

Η παρατεταμένη κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια εχει κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, και την πανεπιστημιακή κοινότητα, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο κείμενο με υπογραφές 2.186 πολιτών υπό τον τίτλο, «Τέλος στην ανομία στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», σημειώνεται:

«Η επίθεση που υπέστη ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, μέσα στον ίδιο τον χώρο του Πανεπιστημίου του, είναι το πιο πρόσφατο μιας σειράς ανάλογων κρουσμάτων που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια.

Οι υπογράφοντες απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση προς τις αρχές της Πολιτείας, των Πανεπιστημίων, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να παύσει η βία που στιγματίζει τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας.

Η ευθύνη, τελικά, δεν ανήκει μόνον στους βιαιοπραγούντες, αλλά και σε όλους όσους δεν υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο της εκπαίδευσης. Πόσο, άραγε, θα πρέπει να περιμένουμε ώστε ένα από αυτά τα κτυπήματα στο κεφάλι να αποδειχθεί μοιραίο;».