Υπουργός Κλιματικής Κρίσης: θα αναζητήσουμε ευθύνες από την Αττική Οδό- Δύσκολη νύχτα, απόψε

Σε εξέλιξη η έκτακτη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία της Αστυνομίας, την ΕΜΥ και της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με την κακοκαιρία “Ελπίς” που είναι σε εξέλιξη

Στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί , ανακοινώσει παραχωρεί (24/01-16.30) ο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττική Γιώργο Πατούλη, το Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται ενώ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από την Τροχαία και την Πυροσβεστική, ενώ επέρριψε ευθύνες στην “Αττική οδό” καθώς επεσήμανε ότι η εισήγησή του προς τον Πρωθυπουργό θα είναι να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης, ενώ πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή. «Αύριο (σσ Τρίτη (25/01), θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα. Και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα», ανέφερε εμφατικά.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με αίτημά της προς τη διαχείριση του αυτοκινητόδρομου είχε ζητήσει να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι, προκειμένου να αποσυμφωνηθεί το οδικό δίκτυο, καθώς οδηγοί χωρίς αλυσίδες έχουν ακινητοποιηθεί, προκαλώντας ανάσχεση στην κυκλοφορία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ επεσήμανε ως εξαιρετικά μείζονα προτεραιότητα, να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την Χώρα, και κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το “112” όπου λειτουργεί σύστημα γεωεντοπισμού.

Στο Εθνικό Οδικό δίκτυο, καταβάλλεται προσπάθεια να μη διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αθήνας- Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπεται η κίνηση σε όσους οδηγούς δε φέρουν αλυσίδες.

Για την κίνηση των  ΜΜΜ, θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Κάλεσε και πάλι τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αναφέρθηκε σε οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών για τηλεργασία, αύριο Τρίτη (25/01) σε δομές του Δημοσίου Τομέα, που ωστόσο δεν είναι κρίσιμες για τη λειτουργία του Κρατικού Μηχανισμού. 

Για τα Σχολεία, ανέφερε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις σήμερα (24/01) πραγματοποιήθηκαν μάθημα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι το καθώς αύριο (25/01) το πρωί θα υπάρχει παγετός κλιμάκια της ΕΛΑΣ – 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική με 883 περιπολικά οχήματα- θα συνεργάζονται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα . Η ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε περισσότερες από 400 κλήσεις για προβλήματα.

Στην Αττική Οδό ανέφερε είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αντιδρόμησης, ενώ είναι σε εξέλιξη σφοδρή χιονόπτωση που δυσχεραίνει το έργο  για τον απεγκλωβισμό των οδηγών. Τα προβλήματα (Λ.Κατεχάκη και Αττική Οδό) δημιουργήθηκαν καθώς οδηγοί δε διέθεταν αλυσίδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε ότι σε όλο προσωπικό έχει γίνει ανάκληση αδειών και έχουν αντιμετωπιστεί περισσότερες από 1.000 μικρές και άνω των 40 μεγάλες βλάβες .