Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς- Κλήθηκε ο στρατός για να συνδράμει

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το χάος με ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό, ενώ σε εξέλιξη είναι κινητοποίηση του Στρατού σε συνδρομή απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων οδηγών σε έξι σημεία του οδικού δικτύου

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προς τον Προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριανο, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, και η κίνηση εκτρέπεται σε έξι εξόδους της Αττικής Οδού- Κηφισίας, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Παιανίας, Σπάτων, Μαραθώνος. Μηχανήματα του Στρατού ενεργούν διάνοιξη  ώστε οι οδηγοί  να κατευθύνονται προς τις κοντινότερες εξόδους από τα σημεία που έχουν εγκλωβιστεί. Στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών, συμμετέχει προσωπικό από την Ζ’ ΜΑΚ, το ΕΤΑ και την 2α ΜΑΛ.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν και μηχανήματα της Νέας Οδού με το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Ευθύνες στην Αττική Οδό επέρριψε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστου Στυλιανίδη. «Από αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι ο παγετός τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά πρόβλημα τα ηλεκτροδότησης», ανέφερε.