Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία ενώ είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Ελπίς”- Ανακοινώσεις για τηλεργασία

Έκτακτη ενημέρωση στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία της Αστυνομίας, την ΕΜΥ και της Περιφέρειας Αττικής, αναφορικά με την κακοκαιρία “Ελπίς” που είναι σε εξέλιξη πάνω από την Ελλάδα

Η κακοκαιρία “Ελπίς”, έχει θέσει σε κινητοποίηση τον κρατικό μηχανισμό σε όλη τη Χώρα, καθώς έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε συνδυασμό με όσους έχουν βγει στους δρόμους χωρίς αλυσίδες και χωρίς εμπειρία σε οδήγηση υπό συνθήκες χιονιού.

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί (24/01-16.30), θα προβεί ο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττική Γιώργο Πατούλη, το διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, απεύθυνε σύσταση οι οδηγοί να τοποθετούν στα οχήματά τους αντιολισθητικές (αλυσίδες ή χιονολάστιχα) είτε κινούνται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας είτε στα βόρεια προάστια, ενώ η κακοκαιρία “Ελπίς” είναι σε εξέλιξη, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από τον καιρό και τα χιόνια. Ενώ με αίτημα που υποβλήθηκε προς τη διαχείριση του αυτοκινητόδρομου “Αττική Οδός”, ζητήθηκε να κλείσουν άμεσα όλες οι είσοδοι, ωστόσο δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση, προκειμένου να αποσυμφωρηθεί το οδικό δίκτυο. Από νωρίς, στο ρεύμα της “Αττικής Οδού” προς αεροδρόμιο, υπάρχει μεγάλη ανάσχεση, καθώς οδηγοί χωρίς αλυσίδες έχουν ακινητοποιηθεί, προκαλώντας ανάσχεση στην κυκλοφορία. Στην Αττική Οδό έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, ενώ αρκετά αυτοκίνητα βγήκαν εκτός πορείας και οι οδηγοί περίμεναν για ώρα οδική βοήθεια εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.