Υπόθεση Λιγνάδη: «Δε γνωρίζουμε τίποτα» λένε δύο μάρτυρες

Με δήλωσή τους προς τα Μέσα Ενημέρωσης, δύο από τους προτεινόμενους μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν από την υπεράσπιση του -μεταξύ άλλων- ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα

Στη δήλωσή τους διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους και υποστηρίζουν, «Μετά από δηλώσεις του συνηγόρου υπερασπίσεως του κ. Λιγνάδη στα ΜΜΕ, στις οποίες αναφερθήκαμε ως “μάρτυρες υπερασπίσεώς” του, χωρίς ουδέποτε να έχουμε ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη μας, δηλώνουμε τα παρακάτω:

– Άμεσα, θα επικοινωνήσουμε με την κυρία Ανακριτή, ούτως ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο από τις Δικαστικές Αρχές, να καταθέσουμε.

– Δεν γνωρίζουμε τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και αγνοούμε τους λόγους, για τους οποίους τα στοιχεία μας ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο από την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη. Επαναλαμβάνουμε, ότι κανένας δεν ζήτησε (και δεν έλαβε) τη σύμφωνη γνώμη μας, προκειμένου τα ονόματά μας να ανακοινωθούν στα ΜΜΕ ως “μάρτυρες υπερασπίσεως” του κ. Λιγνάδη, γεγονός το οποίο μας μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη.

– Ο δεύτερος από εμάς, πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα.

– Ήμαστε, αμφότεροι, αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, και παρακαλούμε το όνομά μας να μην χρησιμοποιείται σε καμία υπόθεση τρίτων προσώπων. Ήδη, η επί 2ήμερο διακίνηση των ονομάτων μας στον Τύπο, εξαιτίας της εν αγνοία μας δημοσιοποίησης των στοιχείων μας στα ΜΜΕ από τον συνήγορο του κ. Λιγνάδη, έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς και τους οικείους μας.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Παναγόπουλος, Αγησίλαος Μικελάτος»

Μεταξύ των μαρτύρων στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο αδελφός του Γιάννης Λιγνάδης, και η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, καθως επίσης ο ιδιοκτητης του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης. Οι δύο μάρτυρες έχουν προταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης, στον ισχυρισμό του ότι «την 1η Αυγούστου του 2015 μετέβη στην Ιθάκη και έμεινα όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και την πρώην υπουργό Πολιτισμού», κατά την επίμαχη περίοδο που αναφέρεται να διαπράχθηκε ο βιασμός Αιγύπτιου στην Επίδαυρο.