“Υπόθαλψη εγκληματιών απο το Σύστημα με τη μη ορθή εφαρμογή του ΠΟ για το “παρόν””

Η υπόθεση του Σύρου λαθρομετανάστη ο οποίος συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος γυναικών, έχει αναδείξει τις αδυναμίες του Κράτους στην Αρχή του Συντάγματος, την προστασία των πολιτών του

Σύμφωνα με το Νόμο, ο κατηγορούμενος ο οποίος καταδικάζεται σε πολυετεις ποινές κάθειρξης έχει το δικαίωμα με τη συμπλήρωση 3/5 της, να αιτείται υφ όρων απόλυση και στις περισσότερες περιπτώσεις- με το Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ- είναι και πάλι ελεύθερος να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα.

Όπως εξηγούν στο Nantiareport.gr «συλλαμβάνεται ένας για αδικήματα του κοινού ποινικού και του επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 12ετων. Μόλις εκτίσει στα τρία χρόνια του δίνει το δικαίωμα να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυση και στις περισσότερες περιπτώσεις το Δικαστικο Συμβούλιο τον αφήνει ελεύθερο με Περιοριστικούς Όρους. Αν πρόκειται για παράνομο αλλοδαπό, ο οποίος μπορεί να έχει δεκάδες συλλήψεις και κάθε φορά να δίνει διαφορετικά στοιχεία ταυτοπροσωπειας, δηλώνει μια ψευδή διεύθυνση και να αναζητηθεί,  δεν πρόκειται να εντοπισθεί. Αλλο ενα πρόβλημα, είναι στην επιβολή του Περιοριστικού Όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, για τους παράνομους αλλοδαπούς.

Θα μπορούσαν εφόσον αφήνεται ελεύθερος με Διακαστική κρίση, σε επικοινωνία με την Πρεσβεία της χώρας από την οποία προέρχεται να γίνεται επαναπροωθησή του, ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Τώρα αυτό που γίνεται, το Κράτος αφήνει παραβατικους και επικίνδυνους κακοποιούς μέσα στη χώρα να συνεχίσουν την παραβατική- ποινική τους συμπεριφορά.

Το ίδιο το Σύστημα,  το Κράτος,  διαπράττει αδίκημα, αυτο της “υποθαλψης εγκληματιών” με τη μη ορθή εφαρμογή του ΠΟ για το “παρόν” σε βάρος της Ασφάλειας των πολιτών της χωρας» εξηγεί πηγή στο NantiaReport.gr.

»Έρχονται για “παρον” με μια Α4, ένα χαρτί που απο τα χρόνια θυμίζει “κεφαλοτυρι” απο τις τρύπες και τα σκισμένα σημεία. Χαρτιά χωρις φωτογραφία με χειρόγραφες εγγραφές.  Σε περιπτώσεις παράνομων αλλοδαπών και ποινικών του αλλοδαπού δικτύου τα χαρτιά τους από το ονόματα που κατά καιρούς έχουν επικαλεστεί,  είναι “μωσαϊκο”,  με την ψηφιακή διασύνδεση να μην περιλαμβάνει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και το Αναζητήσεων ούτε τις Δικαστικές αποφάσεις με συνέπεια κάποιος που “απασχολεί ” την Ακρόπολη και συλλαμβάνεται στα Πατήσια, να μην υπάρχει διασύνδεση και όπως στην επίπτωση του Σύρου,  μεταξύ των Υπηρεσιών μα μην έχουν γνώση για τις “εκκρεμότητες” του , να αφήνεται ελεύθερος ενώ αναζητείται ηδη» σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.