Μενεμένη, ΘΣΝ: Κάθειρξη στον Αρμένη πατέρα για τη δολοφόνος  του γιού του, με σκεπάρνι

Καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο Αρμένης καθ ομολογίαν δράστης δολοφονίας του γιου του, στο διαμέρισμα τους, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στον 70χρονο Αεμενη ως καθ ομολογίαν δράστη δολοφονίας του 41χρονου γιου του (10/2022) στο διαμέρισμα τους, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Ομόφωνα οι Δικαστές καθως επίσης οι ένορκοι, έέκριναντον κατηγορούμενο Αρμενη, ενοχο για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, με το οποίο απέφυγε την ισόβια κάθειρξη. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ στην εκτέλεση της ποινής, και ο 70χρονος επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 70χρονος επέφερε 18 τραύματα με σκεπάρνι στο κεφάλι του 41χρονου γιου του, με συνέπεια να τον πλήξει ανάσιμα. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά, ο θάνατός του, αποδόθηκε στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του 41χρονου επέστρεψε στο διαμέρισμα, εντοπίζοντας τον γιο της νεκρό και το σύζυγό της αναίσθητο δίπλα του.

Όπως περιγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγός τους κατηγορούμενου, πατέρας και γιος καβγάδιζαν συχνά λόγω της τοξικομανίας του 41χρονου.

«Εκείνο το πρωινό μου ζήτησε λεφτά για να αγοράσει ναρκωτικά χάπια. Του έδωσα €20 […] Επέστρεψε αργότερα με ένα κουτί χάπια. Στη συνέχεια μου ζήτησε €2.000 για να αγοράσει κι άλλα χάπια για να τα πουλήσει στη Σαμοθράκη», ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή στα γεγονότα. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να δώσει άλλα χρήματα στο γιο του, τού επιτέθηκε με μία πατερίτσα χτυπώντας τον στο κεφάλι, όπου είχε ένα παλιό τραύμα.

Οι συνήγοροί του κατηγορουμένου επικαλέστηκα  το τρυαμα στο κεφάλι, και παρέθεσαν τον ισχυρισμό οτι ο 71χρονος «θόλωσε», πήρε το σκεπάρνι και χτύπησε μέχρι θανάτου τον γιο του. «Δεν ήξερα τι έκανα. Όταν κατάλαβα ότι τον σκότωσα πήρα τα χάπια για να φύγω μαζί του», απολογήθηκε.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Κλήθηκε να απολογηθεί έναν μήνα αργότερα όταν το επέτρεψε η κατάσταση της υγείας του και κρίθηκε προφυλακιστέος όπου και παραμένει στις Φυλακές μέχρι σήμερα.