Υπ.ΠΡΟΠΟ: Ελεύθεροι με 48ωρη παραμονή στην Τουρκία ο Ειδικός Φρουρός και η σύντροφός του- Εξετάζονται τα κινητά τους τηλέφωνα

Ανακοίνωση για την απελευθέρωση του Ειδικού Φρουρού και της συντρόφου του (που διέψευδαν μέχρι αργά το απόγευμα ΕΛ.ΑΣ και Υπουργείου),  οι οποίοι συνελήφθησαν από Στρατοχωροφύλακες στην Τουρκική μεθόριο

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «..ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».