Αυτοδιαψεύδεται η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωση, ενώ διέψευδε τη σύλληψη Αστυνομικού στην Τουρκία

Μετά τις διαδοχικές αρνήσεις, και την “άγνοια” της σύλληψης Έλληνα Αστυνομικού και της συντρόφου του στην Τουρκία, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι διέψευδε ολόκληρη ημέρα

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06/12-22.35) και έρχεται να αυτοδιαψεύσει τους επιτελείς και την ενημέρωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και του Υπ.Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με δημοσιεύματα για σύλληψη Έλληνα Ειδικού Φρουρού και της συντρόφου του, στην Τουρκία, το βράδυ της Κυριακής (05/12) όπως νωρίτερα έγραψε το NantiaReport.gr.

Όπως αναφέρει το επίσημο κείμενο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».