Τουρκία: Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός και η σύντροφός του, για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή

Η “εξαφάνιση” Ειδικού Φρουρού ο οποίος ταξίδεψε στην Τουρκία μαζί με την σύντροφό του, και δεν εμφανίστηκε στην Υπηρεσία του, προκάλεσαν κινητοποίηση στην Ελληνικές Αρχές χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση ενώ διαψεύδουν το περιστατικό

Η τελευταία φορά που το ζευγάρι δήλωσε παρουσία, ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής (05/12-00.30) με μια φωτογραφία τους ενώ έπιναν ποτό στην Αλεξανδρούπολη, την οποία δημοσίευσαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια μέρα το ζευγάρι, αναχώρησαν μαζί για τουριστικό ταξίδι με προορισμό την Τουρκία,  απ’ όπου επρόκειτο να επιστρέψουν, καθώς το πρωί της Δευτέρας έπρεπε να εμφανιστεί στην Υπηρεσία του, σε περιοχή της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, και δεν παρουσιάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr κατά την παραμονή τους στην Τουρκία, το ζευγάρι βρέθηκε σε χώρο που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και συνελήφθησαν από Στρατοχωροφύλακες. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του Ειδικού Φρουρού, κρατήθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί ο λόγος της παρουσίας τους στην Τουρκία, καθώς και το περιεχόμενο στα ηλεκτρονικά μέσα και κινητά που έφεραν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του NantiaReport.gr, έχουν ενημερωθεί για την σύλληψη του ζευγαριού ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, και το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εξωτερικών δήλωναν το απόγευμα (19.00) ότι αγνοούν το θέμα.