Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες- Διχογνωμία Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Ποινική Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού γαι τη φωτιά στην Ύδρα

Σε βαθμό κακουργήματος η άσκηση Ποινική Δίωξη, με ενδεχόμενο δόλο στους 13 συλληφθέντες- μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να έρριψαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Οι 13 συλληφθέντες (ο καπετάνιος και 12 μέλη πληρώματος) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά το μεσημέρι της Κυριακής (23/06), ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας (21/06-22.45).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαριές, καθώς σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο υπόκεινται σε ειδική κατηγορία και κινδυνεύουν με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, αλλά ακόμα και με κάθειρξη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η παρέα 17 αλλοδαπών είχε νοικιάσει το τουριστικό σκάφος Persefoni I και ενω έπλεαν  ανοιχτά της παραλίας  Άγιος  Νικόλαος φέρονται να προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και αναχωρησαν από το σημείο.

Για τη σύλληψή τους σημαντική ήταν η μαρτυρία καπετάνιου παραπλέοντος σκάφους, που σύμφωνα με πληροφορίες είπε στις Αρχές ότι είδε μια λάμψη και άκουσε έναν θόρυβο που φέρονται να προήλθαν από το Persefoni I.