Ύδρα: Επιβαίνοντες σε σκάφος προκάλεσαν φωτιά στο πευκοδάσος, με ρίψεις βεγγαλικών 

Στο έργο κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σε πευκοδάσος επιχείρησε άμεσα το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και εθελοντές στο νησί της Ύδρας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική το πρωί του Σαββάτου (22/06) η φωτιά στην περιοχή Μπίστι εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, έχει καλύτερη εικόνα παρά τις διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν τρεις πυροσβέστες, πέντε εθελοντές ενώ ρίψεις νερού επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στην Ύδρα,  προκλήθηκε (21/06-22.45) απο σκάφος, οι επιβαίνοντες στο οποίο εκαναν ρίψεις με πυροτεχνήματα απο την παραλία Άγιος Νικόλαος. Τα βεγγαλικά κατέληξαν στο μοναδικό πευκοδάσος το οποιου καίγεται, στην περιοχή Μπίστι σε δύσβατο σημείο, χωρίς δρόμο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, όταν οι υπαίτιοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά  προσπάθησαν να σβήσουν την εστία και καθώς έλαβε διστάσεις, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και αποχώρησαν εν πλω.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 8BR με ριπές ωστόσο οι επιβαίνοντες στο κότερο επέλεξαν  χρηση με πυροτεχνήματα.

Οι δυνάμεις της προσεγγίζουν το σημείο της φωτιάς με πλοιάριο του Λιμενικού, προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεση.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου (22/06) ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή ο Δήμος να κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι, να είνα όλοι υπεύθυνοι, για το τι κάνουν» συμπληρωσε με νόημα στη δήλωσή του, ο δήμαρχος Ύδρας.