Ξάνθη: Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές, σε αντιφασιστική για τη λειτουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής

Σοβαρά πεισόδια στο κέντρο της Ξάνθης με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με Αστυνομικούς (05/11) με αφορμή εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής.
Οι νεαροί ταραξίες με το πρόσχημα της αντίθεσης τους στη λειτουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Ξάνθης πραγματοποιούσαν αντισυγκεντρωση. Στην εκδήλωση στα γραφεια της Χρυσής Αυγής, παρόντες ηταν οι Βουλευτες-Σωτηρία Βλάχου, Ιωάννης Σαχινίδη Χρήστος Χατζησάββας Ευάγγελος Καρακώστας και Ιωάννης Λαγος.
Αστυνομικοί απο νωρίς ειχαν παραταχθεί σε διαταξη για την αποτροπή επεισοδίων.

Οι αντιεξουσιαστές μς πρωτοβουλία του ΚΕΕΡΦΑ Ξανθης πραγματοποίησαν αντιφασιστικής πορείας στο κέντρο της πολης. Ενω η εξςλιξη της πορείας έδειχνε να ολοκληρώνεται, ομάδα περίπου 300 αντιεξουσιαστών παρέμειναν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σε απόσταση 200 μέτρων απο το χώρο που λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αρχικά με οργανωμένη διαταξη, επιτέθηκαν ταυτόχρονα με αντικείμενα και μολώτοφ από τις δύο πλευρές της παράταξης των Αστυνομικών δυνάμεων.
xanthiΚατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές προκαλεσαν υλικές ζημιές στο κέντρο της πόλης, και εμπρησμούς σε καδους και δύο τραπεζικά υποκατάστηματα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης .
Οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το χώρο του Πανεπιστημίου οπου βρίσκεται σε εξέλιξη πάρτι. Πρόκειται για ομαδες του “χωρου” απο την Ξάνθη και μεταφερόμενοι απο περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων το διήμερο ενόψει της παρουσίας των Βουλευτών του κόμματος στην πολη.
xanthi
Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο, ενω συνέργεια εργάζονται στην αποκατάσταση των καταστροφών.
___________
*xanthinea.gr