Βρυμπόμπη: Αντιεξουσιαστές οι “εθελοντές” στο επεισόδιο με προπηλακισμό των Πυροσβεστών

Παρουσιάστηκαν ως “εθελοντές” στο μέτωπο της φωτιάς και προπηλάκισαν Πυροσβέστες στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, επιχειρώντας να αποδώσουν σε “fakenew” τη δημοσιοποίηση του επεισοδίου

Η επίθεση με προπηλακισμό σε βάρος Πυροσβεστών στον κόμβο Βαρυμπόμπης, μιση ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καταγγελθηκε από τον επικεφαλής στην Αστυνομία.  Στο σημείο αναπτύχθηκε διμοιρία παρεμποδίζοντας την πρόσβαση προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής.

Το επεισόδιο επιχειρήθηκε ως “fakenew” να διαψευστεί με σχόλια στις δημοσιογραφικές αναφορές. Ωστόσο άτομο που αυτοπροσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, σε ανάρτησή του (07/08-14.24) στο Twitter ανέφερε «χθες, 8 σύντροφοι εθελοντές πήγαν στην Βαρυπόμπη νερά κ τροφή, εκεί διεσώσαν 6 σκυλιά τα οποία και παρέδωσαν στη Φιλόζωικη Βαρυμπόμπης. Αστυνομικοί τους προπηλακισαν κατηγορώντας τους ως εμπρηστές και ότι παρεμποδισαν το έργο των πυροσβεστων με αποτέλεσμα την αντίδραση των κατοίκων».

Το NantiaReport.gr ειχε αναφερθεί σε πληροφόρηση από ανεξάρτητη πηγή, σύμφωνα με την οποία η ομάδα ήταν νεαρής ηλικίας τα άτομα, με πρόθεση να μεταβούν σε σημείο που μαίνεται η φωτιά για να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης ως εθελοντές. Ωστόσο δεν τους επετράπη η μετακίνηση καθως κρίθηκε επικίνδυνο για την ακεραιότητά τους και καθώς οι δυνάμεις ήταν επαρκείς. Με αυτή την αφορμή αντιπαρατέθηκαν με τους Πυροσβεστες που επιχειρούν στην περιοχή. Η επίμαχη ανάρτηση έρχεται σε απόλυτη επιβεβαιωση στο ρεπορτάζ του NantiaReport.gr, ταυτοποιόντας τους “εθελοντές” σε άτομα στον αυτοπροσδιοριζόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.