Βουλή: Μετά τα “μαυρα κοστούμια”, απομακρύνουν Αστυνομικούς ως “μη μάχιμους” από την Ασφάλεια της Βουλής

Με αίτημα που διαβιβάστηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής, ζητείται να αποχωρήσουν δύο Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με την αιτιολογία «ότι δεν είναι μάχιμοι».

Αίσθηση προκαλεί η αποφαση της Υπηρεσίας φρούρησης της Βουλής να διαβιβασει έγγραφο αίτημα να αποχωρήσουν δύο αξιωματικοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τα «Π», η αιτιολογία για την απομάκρυνσή τους από τη Φρουρά της Βουλής είναι «ότι δεν είναι μάχιμοι».
Οι δύο Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, είχαν μεταχθεί σε υπηρεσία γραφείου του Κοινοβουλίου, όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Δημήτρης Σιούφας και έκτοτε ουδείς τους είχε μεταθέσει, σεβόμενοι τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Το θέμα έχει διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο όμως δεσμεύεται να ικανοποιήσει το αίτημα της Φρουράς της Βουλής και αναμένεται να αποφασίσει.
Την ίδια στιγμή, στα γραφεία της υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής, υπηρετούν τουλάχιστον 20 Αστυνομικοί, σε χρέη γραμματειακής υποστήριξης.
«Η εντολή του Φρούραρχου για την απομάκρυνση των αστυνομικών, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει εν αγνοία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ωστόσο σύμφωνα με τον κανονισμό, η επιλογή των αστυνομικών που θα υπηρετούν στη φρουρά, ανήκει αποκλειστικά στην Πρόεδρο της Βουλής», εξηγεί παράγοντας του Κοινοβουλίου.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά το σάλο για την απαγόρευση εισόδου σε αστυνομικούς στα αποχωρητήρια και το εντευκτήριο της Βουλής, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport