ΒΟΥΛΗ: Άρση ασυλίας μόνο για Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, απόρριψη άρσης για τέσσερις Βουλευτές.

Την άρση της ασυλίας του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις αιτήσεις για τους Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ), της Λιάνας Κανέλη (ΚΚΕ), και των ανεξάρτητων Βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου και Στάθη Μπούκουρα.   

Κατα την ψηφοφορία της Ολομέλειας, επί 203 συνολικά παρόντων Βουλευτών, αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου: “Ναι” ψήφισαν 198 βουλευτές, “όχι” τέσσερις, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε “παρών”. Η υπόθεση αφορά κατηγορία για “ληστεία από κοινού” σύμφωνα με τη δικογραφία, για την οποια η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα, την άρση ασυλίας του.
«Η διαδικασία είναι επιπέδου τσίρκου, υπάρχει υποκρισία και αποχωρώ μαζί με το κόμμα μου» δήλωσε ο Αρτεμης Ματθαιόπουλος, με αναφορά σε πολιτική σκευωρία, συκοφαντία και προειλημμένες αποφάσεις, δήλωσε αθώος, ζητώντας ο ίδιος την άρση ασυλίας του. Όπως υποστηριξε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, το άτομο το οποίο τον κατηγορεί ως ληστή, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία.
Απαντώντας στις κατηγορίες του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημείωσε ότι τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και η Ολομέλειας της Βουλής, δεν υπεισέρχεται επί της ουσίας της υπόθεσης, με αρμόδια να ερευνήσει τη δικαιοσύνη.
Για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα: “Ναι” ψήφισαν 19 βουλευτές, “όχι” 179 ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν “παρών”.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί κατά πλειοψηφία τη μη άρση ασυλίας του ανεξάρτητου εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, Βουλευτή, η υπόθεση του οποίου αφορά παράβαση του ΚΟΚ .
Για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη: “Ναι” ψήφισαν 13 βουλευτές, όχι 179 ενώ τέσσερις ψήφισαν λευκό και επτά δήλωσαν παρών. Κατά της άρσης ασυλίας του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, τάχθηκε ομόφωνα και η Επιτροπή Δεοντολογίας, με την υπόθεσή να αφορά κατηγορία «για δήλωση ψευδών στοιχείων στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και μη καταβολή του αναλογούντος φόρου μεταβιβάσεως για αγορά ακινήτου επί του οποίου έχουν τελεσθεί αυθαίρετες κατασκευές».    
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ψευδή τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας ότι όλα είναι καταγεγραμμένα αναλυτικά στο «πόθεν έσχες» του και πρόσθεσε ότι η καταγγελία έγινε από έναν κύριο που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές επειδή ήθελε δημοσιότητα.    
Για την άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη: “Ναι” ψήφισαν 3 βουλευτές, “όχι” 187, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν “παρών” και ένας ψήφισε λευκό.    
Η υπόθεση της Λιάνας Κανέλλη αφορά συκοφαντική δυσφήμηση και η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία, τη μη άρση της ασυλίας της.  
Για την άρση ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου: “Ναι” ψήφισαν 9 βουλευτές, “όχι” 189, ενώ 5 βουλευτές δήλωσαν “παρών”.
Η υπόθεση του ανεξαρτητου Βουλευτη, για τον οποίο η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία την μη άρση ασυλίας του, αφορούσε κατηγορία για «απάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά συναυτουργία, με συνολικό όφελος και αντίστοιχα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ».    

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport