ΜΟΔ ΣΕΡΡΩΝ: Με Βούλευμα παραπέμπονται 13 Σωφρονιστικοί, για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με βούλευμάλλα του, παραπέμει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου 13 Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Το Βούλευμα υπ’ αριθμόν 189/2014 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, παραπέμπει τους 13 εμπλεκόμενους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, να δικαστούν για την πράξη της “διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού που επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία”. image

Στο εδώλιο σύμφωνα με το Βούλευμα, παραπέμπεται και ο τέως Διευθυντής των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών με την κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα, της “υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή”.
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, στο Βούλευμά του, “απαλλάσσει από κάθε πράξη τους  δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους”. image

Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18:32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους.
image

Αποτέλεσμα των πράξεων τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».
image

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών, απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που παραμένουν προφυλακισμένοι για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, “με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα”.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport