ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: Διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά αγνώστων μελών της τρομοκρατικης οργάνωσης, "ΣΕΧΤΑ".

Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», ασκήθηκε από την Εισαγγελία, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ενέργεια τής οργάνωσης.

image

Η κακουργηματική δίωξη, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, έπειτα από την διαβίβαση στην Εισαγγελία προανακριτικού υλικού της Αντιτρομοκρατικής ενω η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Τακτικός Ανακριτής.
Η Εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από ισάριθμα χτυπήματα της οργάνωσης μεταξύ των οποίων η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, και του Αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ’ εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και διακεκριμένη κλοπή.
Η «Σέχτα» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας ενοπλη καταδρομικη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Τρεις ένοπλοι «γάζωσαν» το Τμήμα με δυο όπλα- πιστόλι των 9mm και scorpion-. Την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης εγκατέλειψαν στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
image

Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 τέσσερις ένοπλοι «γάζωσαν» τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Στις 17 Ιουνίου του 2009 μέλη της «Σεχτας» εκτέλεσαν το Νεκταριο Σάββα στα Κ.Πατήσια, υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. image

Ο 41χρονος εφερε τρσυματα από δυο όπλα, ενώ βρισκόταν σε σταθερή φύλαξη στόχου μάρτυρα στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ, την πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου τότε Αγγελέτου Καννά, Σοφία Κυριακίδου.
image

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα,  στις 19 Ιουλίου του 2010, η οργάνωση εκτελεί το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια,  στην είσοδο της πολυκατοικίας του, με την έγκυο σύζυγό του να βρίσκεται στο διαμέρισμα. Οι δράστες σχεδόν εξ επαφής, πυροβόλησαν 20 σφαίρες κατά του δημοσιογράφου. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξη, με την κεφαλιδα να εχει εντυπωμενη φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης.
Ήταν και η τελευταία “εμφανιση” της οργάνωσης ως “ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ” αφήνοντας πολλά κενά και αίολες εκτιμήσεις, για το ρόλο, τα μέλη και τους σκοπούς της Τρομοκρατικης οργάνωσης.
Η φωτογραφική αποτύπωση του οπλισμού στην τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης, προκάλεσε την εκτίμηση στο Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο, τα μέλη “ΣΕΧΤΑ” επέλεξαν να απορρίψουν τα οπλα της τρομοκρατικής οργανωσης στην θαλασσα και αποσυρθηκαν απο την ενεργο δραση..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport