ΒΟΥΛΑ: 230 κιλά κοκαΐνης.. "προς πώληση".

Ανανάδες και κοκαΐνη βάρους 230κιλών, μετέφερε από Λατινική Αμερική, το καρτέλ ναρκωτικών που συνελήφθη στη Βούλα.

Το παράνομο φορτίο, ταξίδεψε από τον Παναμά, με το “φορτίο” να κρύβει ποσότητα 230 κιλά κοκαΐνης σε πεντε βαλίτσες. Αν και αρχικά πληροφορίες ήθελαν- κατά την τακτική των καρτέλ στο πρόσφατο παρελθόν- οι ποσότητες κοκαΐνης να είχαν μεταφερθεί σε παλέτες με μπανάνες, το συγκεκριμένο φορτίο, μετέφερε ..ανανά.
Το κόστος της κατασχεμενης κοκαΐνης υπολογίζεται στα 8εκτ.ευρώ, ενώ από την πώληση της ποσότητας το καρτέλ θα αποκόμισε περισσότερα 20 εκτ.ευρώ.
Υστερα απο παρακολούθηση, συνελήφθησαν οι υποψήφιοι αγοραστες, ένας Καλαματιανός κι ένας Κολομβιανός καθώς και ο Μεξικανός διακινητης ο οποίος επιχειρησε να διαφύγει με το πολυτελές τζιπ που είχε στην κατοχή του (04/11).
Η ποσότητα του ναρκωτικού, μεταφέρθηκε από τη Λατινική Αμερική, σε πέντε βαλίτσες, κι αποθηκεύτηκε σε σπίτι, στη Βούλα.
Η Αμερικανική Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) το ΣΔΟΕ, σε συνεργασια με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τις προσπάθειες αγοραπωλησίας της κοκαΐνης και διάθεσής της στην ελληνική αγορά, μέσω ενός 50χρονου Καλαματιανού και ενός Κολομβιανου οι οποίοι έχουν συλληφθεί οι καθώς και ο εισαγωγέας, ενώ αναμένεται να οδηγηθουν στον Εισαγγελέα.
Εντός της ημέρας (05/11) επίσημες ανακοινώσεις .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport