Βουλή: Πειθαρχικός έλεγχος για το μετακλητό υπάλληλο της Χρυσής Αυγής- Με υπογραφή Μιχαλολιάκου πρόταση απόλυσης

Πειθαρχικό έλεγχο του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, με εντολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Έπειτα από σχετική ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα, αναφορικά με την απόφαση προσωρινής κράτησης του 42άχρονου μετακλητού υπαλλήλου της Χρυσής Αυγής, ο Νικος Βούτσης διαβίβασε (06/04) εντολή πειθαρχικού ελέγχου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής.
Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
xa+dioxi

xa+dioxi+2

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία (05/04) και έλαβε σήμερα (06/04) αριθμό πρωτοκόλλου στην πράξη απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό καθώς ενδεχόμενη απομάκρυνση απαιτεί σχετικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, επισημαίνεται ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.