Βαρκιζα: Σε “συνωστισμό” οι “κοντράκιδες”- Παρέμβαση της Τροχαίας

Η Τροχαία με γερανό και πληρώματα παρενέβη για να απομακρυνθούν τα άτομα που “συνωστίζονται” για .. κόντρες

Από νωρίς η περιοχή της Βάρκιζας στο Riba’s και τα λιμανάκια είχε αυξημένη κίνηση, μετά την πρώτη ημέρα άρσης των περιορισμών της κυκλοφορίας.  Στη  παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οδηγοί με “φτιαγμένα” αυτοκίνητα και άλλοι που είχαν πάρει θέση θεατή. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (04/05-23.30) η Τροχαία παρενέβη με ελέγχους και ζήτησε από τα άτομα τα οποία δε δικαιολογούσαν την παρουσία τους, να αποχωρήσουν , ενώ προχώρησε σε ελέγχους καθώς σε “ετοιμότητα ” ήταν και οι γερανοί για να απομακρύνει δίκυκλα και οχήματα.

Η Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής, και τη συνδρομή Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α , σε 386 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και τροχοφόρων, βεβαίωσε 163 παραβάσεις . Αφαιρέθηκαν 45 διπλώματα, 61 άδειες κυκλοφορίας και 60 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας , ενώ ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 23 οχήματα .

Αναλυτικά οι παραβάσεις οι οποίες βεβαιώθηκαν , 31 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση), 23 για στέρηση διπλώματος, 16 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 2 για επικίνδυνους ελιγμούς, 37 για “φιμέ”, 10 για μη χρήση κράνους, 4 για Κ.Τ.Ε.Ο., μία για ανασφάλιστο , 35 για λοιπές τροχονομικές παραβάσεις , μεταξύ των οποίων και τέσσερις για παραβάσεις των μέτρων για την ασθένεια κορωνοϊού .