Βούλα: Στις επαφές του Βέλγου αναζητούν τα κίνητρο της μαφιόζικης δολοφονίας του

Ταυτοποίησαν τηβ ταυτότητα και ερευνούν τη δραστηριότητα του Βέλγου θύμα φονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στην Βούλα

Παράνομες συναλλαγές και ναρκωτικά “διαβλέπουν” ως κίνητρο πίσω από τη δολοφονία Βέλγου το βράδυ της Παρασκευής (29/05) στην περιοχή της Βούλας, οι Αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο εντοπίσθηκε στην κατοχή του, και δε δικαιολογείται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας, αποτελούν ένα επιπλέον πεδίο έρευνας. Επίσης εντός του οχήματος και στο διαμέρισμα του θύματος, κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα (Dual band) για τα οποία θα κινηθεί διαδικασία άρσης απορρήτου. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής  ερευνούν τις επαφές του δολοφονημένου άνδρα, για τις οποίες εκφράζεται η εκτίμηση ότι κινούνται σε πεδίο που αντιβαίνει τη νόμιμες συναλλαγές.

«Συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία με δύο βολίδες στο κεφάλι Βέλγου

Οι μαρτυρίες από τους γείτονες, ανέφεραν για το Βέλγο υπήκοο ότι συστηνόταν ως επιχειρηματίας στο χώρο των τροφίμων στην εμπορία λαδιού. Ωστόσο η Γαλλίδα σύζυγος, η οποία κατέθεσε το Σάββατο (30/05), δήλωσε ότι λίγα γνώριζε για τις δραστηριότητες του συζύγου της στην Αθήνα. Η ίδια φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι από όσο γνώριζε, ο σύζυγός της, της είχε δηλώσει ότι εργάζεται ως σύμβουλος σε εταιρεία, και είχαν μετακομίσει στην Ελλάδα, πριν περίπου δύο χρόνια μαζί με το παιδί τους, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, όπως της είχε αναφέρει.

Με λήψη αποτυπωμάτων ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση και εξακρίβωσης των πραγματικών στοιχείων της ταυτότητας του, μέσω Interpol, καθώς πάνω του είχε εκτος απο τη νόμιμη ταυτότητα και δεύτερο δελτί ταυτότητας με τη φωτογραφία του, σε διαφορετικά στοιχεία με έκδοση Αρχή του Βελγίου.

Όπως διακριβώθηκε, εκκρεμουσς σε βαρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθως στο παρελθόν έχει απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών στο εξωτερικό .