Βόλος: Στο Εφετείο προσφεύγει ο “σφαγέας” του Βόλου- Υποστηρίζει ότι πρέπει σε 10- 20 χρόνια να αποφυλακιστεί για να συνεχίσει τη ζωή του

Ο “σφαγέας” του Βόλου ισχυρίζεται οτι μέσα στη φυλακή σπουδάζει ενώ με αναφορά στα δυο παιδοα του, υποστηρίζει ότι πρέπει σε 10 με 20 χρόνια να αποφυλακιστεί για να συνεχίσει τη ζωή του

Ήταν το 2021, όταν ο -τότε- 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς κατακρεούργησε με μαχαίρι και κατάφερε με 42 πλήγματα στην -τότε- 75χρονη νονά του, Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη. Ομολόγησε (04/11 2021) το έγκλημα που ειχε διαπράξει και ταυτοποιήθηκε ως δράστης στη δολοφονία της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, στη Ν. Ιωνία Βόλου τον Αύγουστο του 2009, ο γιος της οποίας, είχε αναλάβει ως συνήγορο υπεράσπισής του. Μετά την αποκαλύψει απέσυρε την νομική του συνδρομή και ανέλαβε εξ ορισμού δικηγόρος από την Εισαγγελία Βόλου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων για τους δύο φόνους, επέβαλε στο Θανάση Μυλωνά ποινη δις ισόβια και πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράνομη οπλοχρησία. Ο καθ ομολογίαν δράστης σε δυο δολοφονίες, ωστόσο προσφεύγει στο Πενταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, προκειμένου να μειώσει την ποινή του. Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται, είχε παραδεχθεί με κυνισμό «Ομολόγησα το φόνο της νονάς μου, μου φορτώνουν άλλον έναν, πάω δικαστήριο. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα. Ξέρω τι έκανα, ομολόγησα, παραδόθηκα, έχω μικρά παιδιά. Πέντε χρόνια; Δέκα; Είκοσι; Να βγω να συνεχίσω τη ζωή μου», δηλωσε ο καταδικασμένος Θανάσης Μυλωνάς.

Για τη νονά ττου υποστήριξε, «Δεν είχε κανέναν. Είχε πεθάνει ο άνδρας της, είχε πεθάνει ο γιος της, είχε πεθάνει ο πρώην άνδρας της, εγώ πήγαινα για τα ψώνια της, την πήγαινα όπου έπρεπε να πάει. Ήμασταν σαν μάνα με γιο, απλά τους τελευταίους τρεις μήνες έμπλεξα με την κοκαΐνη και με τον τζόγο κι έκανα ανοίγματα. Όλα αυτά κρυφά από την οικογένειά μου», συνέχισε.

Εκείνο το πρωινό πήγε από το σπίτι της νονάς του «Λογοφέραμε. Με κατηγόρησε ότι της είχα κλέψει κάποια χρήματα που είχαν λείψει από το σπίτι της κι εγώ την κατηγόρησα ότι εκείνη φταίει που πέθανε ο γιος της από ναρκωτικά, που πέθανε ο πρώην άνδρας της, που τον χαπάκωνε και τον έκλεισε σε ψυχιατρείο για να παντρευτεί τον νονό μου και που κρατούσε εσώκλειστο μέσα στο σπίτι το άλλο της παιδί που ήταν ΑμεΑ», υποστήριξε.

«Σηκώθηκα να φύγω, μπήκε μπροστά μου κι έπεσε κάτω. Άρχισε να φωνάζει και της έκλεισα το στόμα για να μην ξυπνήσει το παιδί. Δίπλα της ήταν ένα μαχαίρι, το άρπαξα κι έκανα ό,τι έκανα. Την πήγα στο υπόγειο και μάζεψα τα αίματα για να μη την δει το παιδί σε αυτό το χάλι. Έφυγα και μετά από δύο μέρες που ηρέμησα, τηλεφώνησα στην αστυνομία και ομολόγησα τι είχα κάνει», είπε.

«Δε σκότωσα τη μητέρα του δικηγόρου μου»

Για τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία Βόλου, υποστήριξε, «Εγώ του είχα πει του δικηγόρου μου από την πρώτη στιγμή “θα με αναλάβεις, ενώ η μητέρα σου πέθανε με τον ίδιο τρόπο;” Μου είπε ότι δεν είχε καμία σχέση η δολοφονία της μητέρας του με την υπόθεσή μου και με ανέλαβε».

«Συνεργαζόμουν με τον συγκεκριμένο δικηγόρο 15 χρόνια. Τον γνώριζα και γνώριζα και τη μητέρα του. Γι’ αυτό πιστεύω ότι βρέθηκε το DNA μου στα νύχια της γυναίκας, γιατί στα άλλα νύχια υπάρχει άλλο DNA. Δεν μπορώ να φορτωθώ εγώ έναν φόνο που έγινε πριν από 12 χρόνια γιατί είχα επαφές με αυτήν τη γυναίκα κι επειδή σκότωσα μια άλλη γυναίκα με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα πάει ποτέ στο σπίτι της. Εκείνη κατέβαινε στο δικό μας και μάλιστα μου έκανε μασάζ. Έτσι πρέπει να βρέθηκε το DNA μου πάνω της», είπε.

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε, τέλος, ότι μέσα στη φυλακή σπουδάζει, εργαζεται μεροκάματα στη φυλακή σε δουλειές γραφείου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει παιδιά και γι’ αυτό πρέπει σε δέκα – είκοσι χρόνια να αποφυλακιστεί και να γυρίσει στα παιδιά του για να συνεχίσει τη ζωή του.