Ευρυτανία: Νεκρός διασώστης του ΕΚΑΒ

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναβάτη δικύκλου ο οποίος κατακρημνίστηκε με το δίκυκλό του σε γκρεμό στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας, από την ΕΜΑΚ και το ΠΣ

(10/02-12.00) Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία του διασώστη ΕΚΑΒ, Θοδωρή Τσώνης, 46ετών, πατέρας δύο παιδιών.

Σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναβάτη δικύλου ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/02) ενεπλάκη σε τροχαίο- υπό συνθήκες που διερευνά η Τροχαία- εν κινήσει με το δίκυκλό του, στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας, επί της οδού Προυσού-Αγρινίου.

Ο αναβάτης του δικύκλου, κατακρημνίστηκε με τη μηχανή του σε γκρεμό, ωστόσο αν και τραυματίας, κατάφερε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σημείου που βρισκόταν. Η σύζυγός του ενημέρωσε τις Αρχές και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στο σημείο με το κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ μετέβη και ο Πυρονόμος Νίκος Ανάγνος, ως επικεφαλής της ορειβατικής ομάδας, ο οποίος συντόνιζε τις έρευνες εντοπισμού του αναβάτη του δικύλκου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, εντοπίστηκε (10/02-10.05) χωρίς τις αισθήσεις του και στο Νοσοκομείο αναγγέλθηκε ο θάνατός του.