Βόλος: Προσαγωγή και έρευνα σε διαχειριστή ιστοσελίδας

Στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής διαδικτυακής σελίδας ύστερα από καταγγελίες

Ο διαχειριστής της σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», όπως αναφέρει το thessalia.gr, η οποία δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου και άρχισε να αποκτά μέλη. Σε αναρτήσεις τους τα μέλη της κλειστής ομάδας, εξέφραζαν θέσεις κατά των λαθρομεταναστών «που πρέπει να ξεβρομίσει» η χώρα. Μεταξύ άλλων υπήρχε προγραμματισμένη αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο (06/03-1900) στον Άγιο Νικόλαο Βόλου , ενώ υπήρχε αναφορά σε “ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους, προκειμένου να φυλάξουν τα σύνορα.
Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας ύστερα από καταγγελίες χρηστών, προκάλεσε την κινητοποίηση της Ασφάλειας Βόλου που προχώρησε σε προσαγωγές. Στη συνέχεια η κλειστή ομάδα με τα 303 μέλη, άλλαξε όνομα σε “Σύλλογο Πατριωτών Βόλου”.

Ο 34άχρονος διαχειριστής της σελίδας ο οποίος δήλωνε στο προφίλ του δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού, υποστήριξε στην Ασφάλεια, ότι «Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος» ενώ με ανάρτησή του μετά την προσαγωγή του, ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση που οργάνωσε γιατί ήταν  παράνομη. Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις αποχώρησε απο την Ασφάλεια Βόλου,  καθώς δε στοιχειοθετήθηκε κατηγορία σε βάρος του , ωστόσο, δικογραφία διαβιβάστηκε  στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί τη νομική του μεταχείριση, και να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας.