Βόλος: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στο κυβερνοχώρο- Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»

Στην εποχή που το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στην καθημερινότητά μας, εντοπίζονται ωστόσο και σοβαροί κίνδυνοι, για του νέους και τους έφηβους

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας υλοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στο Βόλο εκδήλωση- συζήτηση με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας στο κυβερνοχώρο- Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» με ομιλητή τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικό Διευθυντή, Βασίλειο Παπακώστα.

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν σε θεματικές ενότητες, οι παγίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τρόποι προστασίας, προσωπικά δεδομένα, σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός, διαδικτυακός εκφοβισμός, απάτες μέσω διαδικτύου, ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων, ασφάλεια λογαριασμών, διαδικτυακά παιχνίδια και εθισμός. Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να κάνει ερωτήσεις και προβλήθηκαν επεξηγηματικά βίντεο που έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μερίμνησε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, και άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς υπήρχε παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Γαλήνη Σαπουντζάκη – Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη διερμηνέα Αλεξία Πρίγκου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνειος, ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γιώργος Κίτσιος και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Δημήτρης Κοντούρης.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της ΝΔ Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Τσιμπανάκος, ενώ η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και οι Βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Κατερίνα Παπανάτσιου εκπροσωπήθηκαν από αντιπροσώπους και απέστειλαν επιστολές για καλή επιτυχία.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της Μαγνησίας καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΟΕΒΕΜ, του Συλλόγου «Φλόγα», του Ορφανοτροφείου Βόλου, της Ένωσης Συλλόγων γονέων μαθητών α’ & β’ βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησιας, της «Πρότασης Ζωής», του Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Ν. Μαγνησίας “Αργω”, του ΑΧΕΠΑ Βόλου,του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», του α’Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, του Συλλόγου Εν Τρικερίω, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Μαγνησίας, Λέσχη Εθελοντών Βόλου.