Βόλος: Φωτιά κατέστρεψε τη φάτνη στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου (video)

Διερεύνηση για τον προσδιορισμό στα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στη φάτνη που κοσμούσε το προαύλιο στο Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Θλίψη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον Βόλο η ολοσχερής καταστροφή από φωτιά της φάτνης που ήταν τοποθετημένη στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Βόλου. Ο Δήμος Βόλου αποδίδει σε εμπρησμό ως δράση των «γνωστών – αγνώστων» οι οποίοι κατά καιρούς προβεί σε βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας.

«Σε μια εξόχως προκλητική και αντικοινωνική εκδήλωση βίας οι γνωστοί – άγνωστοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία των Δήμου και των πολιτών και προσβάλλοντας βάναυσα σύμβολα και αξίες δείχνοντας το πραγματικά φασιστικό τους πρόσωπο, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στο κάψιμο της φάτνης, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου. Κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου καταργούν στην πράξη κάθε έννοια νομιμότητας και δρουν με κίνητρο το μίσος τους προς την κοινωνία και τους θεσμούς της. Η φάτνη βεβαίως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου και θα δοθεί για τη χαρά των μικρών συμπολιτών μας, αλλά η βέβηλη και αισχρή πράξη των γνωστών αυτών μπαχαλάκηδων παραμένει και απαιτεί από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους, βάζοντας ένα τέλος στο “προοδευτικό” νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

Η φωτιά στη Χριστουγεννιάτικη φάτνη του Δήμου Βόλου, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα (02/12-06.00) και άμεσα κλήθηκε στο χώρο να επιχειρήσει στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6Πυροσβέστες και δύο βυτιοφόρα οχήματα. Περίοικοι κατέγραψαν σε βιντεοληπτικό υλικό, την εξέλιξη της φωτιάς στην ξύλινη  φάτνη .

Το πρωί (02/12) συνεργείο του Δήμου Βόλου προχώρησε σε αποκάθαρση του χώρου από τα καμένα υλικά, ενώ έχουν δρομολογηθεί εργασίες για την αντικατάστασή της φάτνης στον προαύλιο χώρος της Μητρόπολης ενόψει του στολισμού της πόλης για τη γιορτή των Χριστουγέννων .

Από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργείται προανάκριση.