“Σφακιανάκης Πιστολέρο”- Όσοι βγάλατε αφήσατε την παραπλάνηση αναπάντητη, είσαστε το όνειδος του επαγγέλματος”

Με αφορμή τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη και όσα υποστήριξε και ξευποστήριξε ο συνήγορός του και αποδείχθηκαν ανυπόστατα από τις επίσημες Αρχές, ο Νίκος Μαστοράκης σχολίασε τα όσα προβλήθηκαν στα ρεπορταζ

«Πιάσανε, λέει, τον Σφακιανάκη με πιστολιά, taser και ένα μπουκλάκι λευκής ιαματικής σκόνης στο μαύρο του τσαντάκι. Ο Σφακιανάκης, λέει, είπε στους αστυνομικούς ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους και ο συνδικαλιστής αστυνομικός σε πρωϊάαδικο τον… ευχαρίστησε (γλειψ γλειψ) που φέρθηκε ευγενικά στους συναδέλφους του. Σε σχέση με ποιον, ρε; Με κάποιον άλλο που θα πέταγε πέτρες ή θα τους πυροβολούσε; Ή επειδή κανονικά θα τους αποκαλούσε “σκατόμπατσους” στη γλώσσα των λαϊκών τραγουδιάρηδων;
Και τσουπ, ως “πρώτο θέμα” στα εγωκεντρικά δελτία ειδήσεων, βγήκε και ο Κούγιας να υπερασπιστεί τον εκλεκτό πελάτη με ψευδείς δηλώσεις που τις “έφαγαν” τα αφελή ΜΜΕ επί δυο ημέρες, μέχρι να τις… διαψεύσουν.

Είπε δηλαδή ο Κούγιας: “Ο πελάτης μου, είχε άδεια οπλοφορίας.” Ναι, αλλά είχε λήξει. “Δεν πρόφτασε να την ανανεώσει λόγω πανδημίας.” Είχε λήξει πέντε χρόνια πριν! “Ε, καλά τώρα.” Και ήταν για άλλο όπλο. Αυτό που του έπιασαν ήταν “μαύρο.” “Χμμμ.. Μ’ άλλα λόγια ν’ αναπιόμαστε.”
Και για την κοκα; “Δεν ήταν για προσωπική του χρήση.” Δηλαδή ήταν για πώληση; Για πεσκέσι; Δωράκι σε φίλο κοκάκια; Ή απλώς την πήγαινε περίπατο για να ξεσκάσει η κόκα; “Αν το ήξερε ότι είναι στο τσαντάκι, δεν θα είχε σταματήσει.” Μα σταματημένο τον βρήκαν και είπε ότι περίμενε την κόρη του.” “Χμμμ.. Μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.”
Και το taser που είναι παράνομο; Κουβέντα γι’ αυτό;

Σαν κότες οι περισσότεροι anchormen & women μπροστά στον Κούγια. Όσοι βγάλατε το σκασμό και αφήσατε την παραπλάνηση αναπάντητη, ντροπή σας, είσαστε το όνειδος του επαγγέλματος. Αν φυσικά το “όνειδος” δεν είναι άγνωστη λέξη», καταλήγει στο σχόλιό του ο Νίκος Μαστοράκης.