Βόλος: «Δεν αισθάνομαι καμία λύπη για τη δολοφονία της νονάς μου»- Στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων για διπλή ανθρωποκτονία ο δράστης Θανάσης Μυλωνάς

Στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων θα παρακαθίσει σε δίκη για τη διπλή ανθρωποκτονία που διέπραξε, ως δράστης ο υπόδικος Θανάσης Μυλωνάς

Την Παρασκεύη 13 Οκτωβρίου 2022 στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων έχει προσδιοριστεί η δίκη για το “σφαγέα του Βόλου”, υπόδικο Θανάση Μυλωνά, ο οποίος κατακρεούργησε τη νονά του  Ευθυμία Αβραμίδου- Αλεξούλητο το Νοέμβριο του 2021, και ταυτοποιήθηκε ως ο δολοφόνος της μητέρας του δικηγόρου του, Νίκης Μηλίνη, υπόθεση που είχε παραμείνει για 13χρόνια ανεξιχνίαστη.

«Δεν αισθάνομαι κανένα αίσθημα λύπης για το θύμα», αποτυπώνεται η δήλωση του Θανάση Μυλωνά, στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που υπογράφει ο ψυχίατρος Γιώργος Καραμπουτάκης, σε ερώτηση για τη δολοφονία της νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου- Αλεξούλη. Σε δύο δίωρες διαγνωστικές συνεντεύξεις ο ψυχίατρος αποφάνθηκε ότι ο Θανάσης Μυλωνάς έδρασε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της νονάς του, είχε δηλώσει πως τελούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης ως εθισμένος σε μακροχρόνια χρήση, ωστόσο στην ψυχιατρική εξέταση ανέφερε πως έκανε περιστασιακά χρήση ναρκωτικών. Αναφορικά με το έγκλημα που διέπραξε, στο πλαίσιο της συνέντευξης αξιολόγησης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστήριξε ότι «Ήρθαμε στα χέρια, ήθελα να φύγω αλλά στάθηκε μπροστά μου, την παρέσυρα. Φώναζε και αιμορραγούσε, παρέσυρε και τα μαχαιροπήρουνα. Σαν να μην το έκανα εγώ. Είχα καταναλώσει αλκοόλ και είχα κάνει κοκαΐνη, σαν να μην ήμουν εγώ».

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ο ψυχίατρος Γιώργος Καραμπουτάκης, αποφάνθηκε πως κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, ο δράστης, είχε την απαιτούμενη αντιληπτική και κριτική ικανότητα και δεν έπασχε από κάποια διαταραχή ή σε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών και η περιστασιακή χρήση κοκαΐνης αποκλείει τους ισχυρισμούς του.

Σε δεύτερη ψυχιατρική εξέταση που υπογράφει ο ψυχίατρος Απόστολος Τσιάμης, ο οποίος τον χαρακτηρίζει κυνικό και αντικοινωνικό. Διαπιστώνει ότι δεν πάσχει από ψυχική νόσο και έκανε το έγκλημα χωρίς να βρίσκεται σε νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών, ενώ κρίνει ότι ενδεχόμενη προγενέστερη χρήση κοκαΐνης θα μπορούσε να επηρεάσει ελαφρά την παρόρμησή του , όχι όμως τον καταλογισμό της πράξης του. Ο κατηγορούμενος Θανάσης Μυλωνάς έχει δηλώσει στο πλαίσιο της δεύτερης ψυχιατρικής αξιολόγησής του, ότι η νονά του αρνήθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά, «Μου είπε να φύγω, να ψοφήσω, όπως ψόφησε και η αδελφή μου». Υποστήριξε και σε αυτή την ψυχιατρική εξέταση πως δε θυμάται πως έκρυψε το πτώμα της νονάς του σε αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

«Στεναχωριέμαι μόνο για τα παιδιά μου και όχι για τη νονά μου. Είχα πάρει τέσσερα κομμάτια κοκαΐνης. Το έκανα εγώ το έγκλημα αλλά όχι, ο Θανάσης . Ήθελα να αυτοκτονήσω , έπρεπε να βρω τρόπο να αυτοκτονήσω , όμως τελικά κατάλαβα πως δεν υπήρχε λόγος να αυτοκτονήσω. Η έννοια της αυτοκτονίας ήταν για να μην το μάθουν τα παιδιά. Είναι σαν να μην το έχω κάνει εγώ. Είμαι φυλακή χωρίς να ξέρω γιατί είμαι φυλακή. Δε νιώθω κάτι για τη νονά μου που πέθανε. Ίσως αν δεν έπεφτε κάτω, δεν ούρλιαζε και δεν έπαιρνε μαζί της και τα κουζινομάχαιρα , να μην γινόταν αυτό. Πάνε να με κατηγορήσουν και για ένα άλλο συμβάν (Νίκη Μήλινη). Ήταν πολύ καλή φίλη της γιαγιάς μου. Φυσικά και δεν έχω κάποια σχέση εγώ», δήλωσε στον ψυχίατρο Απόστολο Τσιάμη ο οποίος επίσης δε διέγνωσε κάποια ψυχοπαθολογία ή εξάρτηση από την κοκαΐνη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς, είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απορρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης.