Βοιωτία: «Δεν πάτησα την σκανδάλη, εάν δε χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό»

Στην προανακριτική του παράθεση των γεγονότων ο Αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, αναφέρεται στα γεγονότα όταν σε έλεγχο οχήματος, κατέληξε νεκρός ο Ρομά από εκούσιο πυροβολισμό του υπηρεσιακού του όπλου

«Δεν πάτησα τη σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα δεν χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης, δεν ένιωθα ότι απειλούμαι από αυτό το παιδί», αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη (18/11) ο Αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, ο οποίος συμμετείχε στην καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας, και από εκούσιο πυροβολισμό κατέληξε νεκρός 17χρονος Ρομά.

«Δεν προσπάθησε να μου το πάρει (σσ το όπλο). Με το αριστερό του χέρι, πιθανώς από φόβο, το μόνο το οποίο έκανε ήταν η μοιραία κίνηση. Η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα και προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση», παραθέτει ο ίδιος τα γεγονότα.

Σύμφωνα με το νομικό του συμπαραστάτη, ο Αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ, δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη το περιστατικό, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει με την μητέρα του και τον αδελφό του Ρομά.

Ο Αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με Περιοριστικό Όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η οργή, ωστόσο, των συγγενών του 17χρονου ξεχειλίζει, έπειτα και από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός.