Λεοντάρι, Βοιωτίας: Συμβατά με απόπειρα αρπαγής του όπλου από τον Αστυνομικό τα ευρήματα στη νεκροψία του Ρομά

Από την αυτοψία και την νεκροψία στον Ρομά οδηγό του ύποπτου οχήματος που προκάλεσε την καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας, προκύπτει ότι τα χέρια του βρέθηκαν στην κάνη του όπλου όταν πυροδοτήθηκε η βολίδα και κατέληξε νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, κατά τη νεκροψία στο 17χρονο Ρομά Χρήστο Μιχαλοπούλο, διαπιστώθηκε ότι φφέρει ίχνη πυρίτιδας και κάψιμο στο χέρι το οποίο είναι συμβατό με κίνηση συγκράτησης της κάνης του όπλου που έφερε ο Αστυνομικός. Κατά την εξέταση των πειστηρίων και αυτοψία στο χώρο, καθώς επίσης με συνεκτίμηση στα ευρήματα της νεκροψίας, προκύπτει οτι η βολίδα ακολούθησε ανοδική πορεία έχει διαπεράσει την παλάμη του 17χρονου Ρομά, και έχει πύλη εξόδου το λαιμό του.

Κατα τη βαλλιστική στο όπλο του Αστυνομικού – εχει κατασχεθεί- και την αυτοψία στο χώρο,  καθως επίσης απο τα νεκροτομικά ευρήματα στο 17χρονο Ρομά, πρόκειται να αποσαφηνιστεί η συνθήκη πυροδότησης της βολίδας του όπλου ως νομικό ζήτημα. Απο τα εως τωρα ευρήματα και πειστήρια προκύπτει η αμφίδρομη κίνηση του 17χρονου Ρομα στο όπλο του Αστυνομικού της ΟΠΚΕ, με συνέπεια την εκπυρσοκρότηση.

Ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία πραγματογνώμονα στην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας,  η οποία πρόκειται να συνυποβληθεί στην δικογραφία που θα εξετάσει ο Εισαγγελέας και θα αποτελέσει “ρυθμιστή” στην ποινική μεταχείριση του Αστυνομικόυ που κρατούσε τη χειρολαβή του υπηρεσιακού όπλου.

Η αμφισβήτηση γαι τις συνθήκες και περιστατικά οπως έλαβαν χώρα σε πραγματικό χρόνο, στο επεισόδιο με την καταδίωξη και την κατάληξη από βολίδα όπλου του 17χρονου Ρομά,  επαναφέρει πιο έντονα από κάθε άλλη περίοδο,  την απαίτηση και αναγκαιότητα προμήθειας και ενεργοποίησης καμερών στα πληρώματα της ΕΛΑΣ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γαι την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Ο Αστυνομικός της ΟΠΚΕ κρατείται και παραπέμφθηκε (13/11) στον Εισαγγελέα.