Βοιωτία: Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός της ΟΠΚΕ που ενεπλάκη στο ένοπλο με Ρομά

Σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του αστυνομικού της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, αμφισβητούν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί στην υπόθεση

Σύμφωνα με του δύο υπερασπιστές του Αστυνομικού, έλαβαν «την προανακριτική δικογραφία, στην οποίαν δεν υπήρχαν ούτε ιατροδικαστική έκθεση, ούτε βαλλιστική έκθεση ούτε κανένα ηχητικό ντοκουμέντο, όπως αυτό που χθες δημοσιοποιήθηκε». Ενώ συμπληρώνει στην ανακοίνωση, «Μου έχει προξενήσει αλγεινή εντύπωση, για τόσο σοβαρή υπόθεση, η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της ιατροδικαστικής εκθέσεως, χωρίς αυτή να έχει παραδοθεί στην ανάκριση. Μου έχει προξενήσει αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής, ο οποίος διενέργησε την νεκροψία – νεκροτομή, έδωσε κατάθεση πριν παραδώσει την ιατροδικαστική του έκθεση στο ανακριτικό γραφείο.»

Πληροφορίες του NantiaReport.gr σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η νεκροτομή στο 17χρονο Ρομά Χρήστο Μιχαλόπουλο, ολοκληρώθηκε (14/11) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, από τον Ιατροδικαστή Γιώργο Ντιλέρνια. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε διαμπερές τραύμα ανάμεσα στον αριστερό αντίχειρα και δείκτη του 17χρονου Ρομά, με τη βολίδα να έχει πλήξει το σημείο πίσω από το αυτί, στην τραχηλική χώρα, στο ύψος του 4ου-50υ αυχενικού σπονδύλου και να καταλήγει στο θώρακα, λίγο πάνω από το στήθος, εκατοστά από τη θηλή. Επίσης δε διαπίστωσε χτυπήματα στα πλευρά του Ρομά, και οι εκδορές στον τράχηλο και τα ζυγωματικά μπορεί να προκλήθηκαν κατά την πτώση του στο έδαφος.

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αστυνομικού αναφέρει, ότι «υπάρχει ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο ακούσαμε μαζί και το οποίο παρέλαβε ο ίδιος από το Ανακριτικό γραφείο μετά από την δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο και αυτός είχε ακούσει» και σε άλλο σημείο συμπηρωματικά αναφέρει, «Αυτός, που παρέδωσε το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε μέχρι σήμερα, το έχει πλαστογραφήσει και έχει αποκόψει σημαντικά μέρη που αποδεικνύουν, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο αστυνομικός σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή του 18χρονου παιδιού και ότι ο πυροβολισμός είναι τουλάχιστον ατύχημα»

Πρόκειται για ηχητικό το οποίο προέρχεται από εξωτερική κάμερα ασφαλείας οικίας, στην περιοχή Λεοντάρι, σε μικρή απόσταση από το σημείο που ακινητοποιήθηκε το καταδιωκόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε ο 17χρονος Ρομά, ο 15χρονος αδελφός του και οι δύο ανήλικες Ρομά. Στο υλικό καταγράφονται τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης, στο μαύρο BMW με τα φιμέ τζάμια, το οποίο ακολουθεί το τζιπ της ΟΠΚΕ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγονται φρένα, φωνές και ο πυροβολισμός, ενώ ακολουθούν ουρλιαχτά και φωνές απόγνωσης από τους Ρομά που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο και τον Αστυνομικό της ΟΠΚΕ.

Στην ανακοίνωση των συνηγόρων σημειώνεται, «Μετά από την ακρόαση και μελέτη της δικογραφίας, ο αείμνηστος 18χρονος νεαρός δεν είναι Ρομά. Η μητέρα του από πολύ μικρή ηλικία έχει χάσει τον πατέρα του από φυσιολογικό θάνατο και η μητέρα του, γόνος παραδοσιακής οικογενείας από τα Δερβενοχώρια, είναι υπάλληλος του Δήμου Αλιάρτου. Η οικογένεια δεν έχει ουδεμία σχέση με περιβάλλον Ρομά και τα δύο κοριτσάκια τα οποία ήταν στο αυτοκίνητο, επίσης δεν έχουν καμία σχέση με Ρομά, ούτε με το περιβάλλον Ρομά και κατοικούν στις Ερυθρές.
Το αυτοκίνητο, το οποίο πράγματι είχε χαρακτηριστικά με αυτά με τα οποία κυκλοφορούν οι Ρομά, ανήκε στη μητέρα του αείμνηστου 18χρονου.
Κατόπιν αυτής της διαπιστώσεως, μου κάνει εντύπωση πώς όλοι αυτοί, οι οποίοι συνήθως είναι ακραίοι εγκληματίες του ποινικού δικαίου και μόνιμοι τρόφιμοι των φυλακών, προκαλούν αυτά τα επεισόδια και αποκλείουν την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, αλλά και γιατί ο συνάδελφος, ο οποίος μόνιμα υποστηρίζει την κατηγορία στις υποθέσεις Ρομά, δίνοντας και πολιτικό χρώμα, δεν έκανε αυτή τη δημοσιοποίηση που κάνω εγώ τώρα, για να αποφευχθούν τα επεισόδια».

Καταληκτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων επισημαίνει, «Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα παρακαλέσω να σταματήσει όλη αυτή η παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού περί ρατσιστικών αιτίων και περί απαίδευτου αστυνομικού και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη, ελεύθερη και ανεπηρέαστη, να κάνει το καθήκον της, χωρίς καμιά σκοπιμότητα πολιτικής εκμεταλλεύσεως άλλης μιας ανθρώπινης τραγωδίας».

Στον αστυνομικό έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης, και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (16/11) ενώπιον του Ανακριτή Θήβας,