Βλυχό Μεγάρων: Ένοπλη ομάδα Ρομά συνελήφθη από ΟΠΚΕ- Ένα πιστόλι είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο

Την “ένοπλη ομάδα περιφρούρησης” Ρομά συνέλαβε η ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, με τους δράστες να φέρουν όπλα και να ενεργούν  περιπολίες, σε αποτροπή στα άσκοπα πυρά και τους εκβιασμούς σε βάρος ομοφύλων τους

Με σήμα του Κέντρου για πυροβολισμούς, ομάδα της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, μετέβη (26/02) σε έλεγχο στον καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων. Σε χώρο εξωτερικά νεοαναγειρόμενης οικοδομής, εντοπίσθηκαν τέσσερα Ρομά (ηλικίας 26, 39, 44 και 48 ετών) οι οποίοι έφεραν όπλα. Αφού αφοπλίστηκαν οι ΟΠΚΕ ακινητοποίησε τους Ρομά και τους δέσμευσε με χειροπέδες.

Στην κατοχή του 48χρονου κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα δέκα φυσιγγίων, ο  26χρονος έφερε πιστόλι με γεμιστήρα δεκατριών φυσιγγίων και νάιλον σακούλα που περιείχε 39 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος ενώ ο 44χρονος κατείχε πιστόλι με γεμιστήρα έξι φυσιγγίων και σε νάιλον συσκευασία κατασχέθηκαν 33 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Στο έδαφος είχαν εναποθέσει οπλισμένη καραμπίνα με οχτώ φυσίγγια. Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Όπως προέκυψε μετά την κατάσχεση των όπλων, ένα από τα πιστόλια είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο το 2016.

Τα Ρομά μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.