Σε διαθεσιμότητα ο Ειδικός Φρουρός για την “ενημέρωση” και ο Αρχιφύλακας για την πλαστογράφηση “υπηρεσιακής διαταγής”

Το πειθαρχικό μέτρο της διαθεσιμότητας επιβλήθηκε στον Ειδικό Φρουρό και τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ για την πλαστογραφημένη διαταγή Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ

Μετά την ταυτοποίηση του Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ ο οποίος κατήρτισε και διακίνησε παραποιημένο υπηρεσιακό έγγραφο με υπογραφή “δήθεν” Ταξιάρχου, και την παραδοχή του, την πρόθεσή του να “κάνει πλάκα” καθώς επίσης τη σύλληψη και απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ΕΦ ο οποίος υποδείχθηκε από συνδικαλιστή του Σωματείου του, για τη διακίνηση του παραποιημένου εγγράφου σε εφαρμογή διαδικτυακής επικοινωνίας, σε ενημέρωση των συναδέλφων του για το παραποιημένο έγγραφο, κλήθηκαν σε απολογία από το Εσωτερικών Υποθέσεων (28/02)

Το μεσημέρι (29/02) ενημερώθηκαν ο Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ και ο Αστυφύλακας (από Ειδικός Φρουρός),  σε παράδοση του υπηρεσιακού οπλισμού τους, καθώς τους επιβλήθηκε το μέτρο της Διαθεσιμότητας, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση, καθώς σε βάρος τους, βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για ποινικά αδικήματα και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, που επισύει την ποινή της απόταξης.

Στην υπόθεση, ο Αρχιφύλακας παραπέμφθηκε για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση καθώς κατήρτισε και διακίνησε παραποιημένο υπηρεσιακό έγγραφο, ως προς το περιεχόμενο του κειμένου, ενώ διατήρησε την Υπηρεσία από την οποία εκδόθηκε και την υπογραφή του Ταξιάρχου, Διεύθυνσης Αστυνομίας της ΓΑΔΑ. Ενώ για συκοφαντική δυσφήμηση, παραπέμφθηκε και ο Αστυφύλακας (από Ειδικός Φρουρός) για την διακίνηση σε “κλειστή ομάδα” του παραποιημένου εγγράφου.

Στην απολογία του ο Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ ο οποίος αρχικά κατήρτισε το πλαστό έγγραφο, όπως έχει παρουσιάσει το NantiaReport.gr, υποστήριξε ότι «Αναγνωρίζω ότι έκανα μεγάλη βλακεία ένα λάθος και ήρθα να σας το πω να σας βοηθήσω όσο μπορώ. Το έχω μετανιώσει που στο ξεκίνημα της καριέρας μου έκανα μια τέτοια βλακεία που θα μου στοιχίσει πολλά. Το έκανα για χιούμορ για πλάκα και το ανήρτησα σε ομάδα εφαρμογής επικοινωνίας. Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου ότι μια χαζή πλάκα θα λάμβανε τέτοια διάσταση, και θα βρισκόμουν κατηγορούμενος. Δεν ξέρω πως έφτασε να διακινείται σε τόσες πολλές ομάδες. Είμαι εδώ για να αναλάβω τις ευθύνες μου.

Στεναχωριέμαι γιατί δεν είχα κατηγορηθεί ποτέ ούτε για πειθαρχικά και ούτε για ποινικά και προσπαθώ να κάνω με σοβαρότητα και αυταπάρνηση τη δουλειά μου», παραθέτει μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος Αρχιφύλακας.