Βλέπει η ΔΑΕΕΒ στο χτύπημα του ΣΚΑΪ

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο κτήριο του ΣΚΑΪ έχει προκαλέσει ανησυχία  στη ΔΑΕΕΒ .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και την  αξιοποίηση προανακριτικού υλικού Αξιωματικοί της ΔΑΕΕΒ, υποστηρίζουν στο Nantiareport.gr ότι το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από την οργάνωση ΟΛΑ. Πρόκειται για τη (νέα γενιά) σε ακολουθία της δράσης της Οργάνωσης ΕΑ, του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα.

Μεθοδολογία ταυτότητα της Οργάνωσης σε δράσεις της – τη  τελευταία διετία – επιτρέπουν την εκτίμηση στις Αρχές ότι μέλη της βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και πυροδότησαν τα εκρηκτικά στον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Όπως διακριβώθηκε,  η τοποθέτηση του ΑΕΜ από τους δράστες, είχε πρόθεση για θύματα καθώς η εκτόνωση (funneling) κατευθύνθηκε να γίνει ανά κατεύθυνση και προς συγκεκριμένη διεύθυνση,  όπως αποτυπώθηκε και σε βιντεοληπτικό υλικό.

Με την διαδικασία της ραδιογωνομετρησης, και ύστερα απο Εισαγγελική παραγγελία αναζητούνται “burner phones” (ατυτοποίητα κινητά- Πακιστανικά) τα οποία δεν είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν με πραγματικά στοιχεία κατόχου καθώς βρίσκονται  δηλωμένα στα στοιχεία αλλοδαπών οι οποίοι στη συνέχεια.. εξαφανίζονται.

Για το όχημα το οποίο εντοπίσθηκε απανθρακωμένο στα Άνω Πετράλωνα,  προέκυψε οτι ειχε κλαπει σχεδόν πριν ενα μήνα (18/11) με τους δράστες να επιλέξουν την πρόκληση εμπρησμού ώστε να μην αφήσουν  αξιοποιήσιμα στοιχεία για ην ταυτοποίηση τους στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί η καθυστέρηση αποστολής  κειμένου ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, με την ανησυχία στις Αρχές  για συνέχιση των ενεργειών πριν τις γιορτές κατά τη συνήθεια της Οργάνωσης