Βίλια: Οι συγκάτοικοι της Κινέζας καταθέτουν στους Αστυνομικούς για τη δολοφονία της Yin Qui Yun

Καταθέσεις από άτομα του στενού περιβάλλοντος της 38χρονης Κινέζας η οποία εντοπίσθηκε δολοφονημένη στη βαλίτσα στα Βίλια, καταθέτουν στους Αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας

Τα δύο άτομα που δήλωσαν την εξαφάνιση της 38χρονης Κινέζας Yin Qui Yun στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας (22/10 2020) με τη βοήθεια διερμηνέα, εξετάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια για την εξιχνίαση της δολοφονίας της. Πρόκειται για τους συγκατοίκους της 38χρονης Κινέζας ενώ κλήθηκαν να καταθέσουν και άλλοι τέσσερις ομοεθνείς της.

Η 38χρονη Κινέζας, ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρόνια, κι εργαζόνταν σε κατάστημα ρούχων. Ωστόσο είχε έρθει μέσω δουλεμπορικού κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Ελλάδα το 2010, μέσω Έβρου και είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο και είχε σημανθεί στο ΠΡΟΚΕΚΑ. Από τον Έβρο ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθη και πάλι, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αθήνα, ενώ ζούσε στο Μεταξουργείο.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι Κινέζοι συγκάτοικοί της, σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr τα προσωπικά αντικείμενα της Yin Qui Yun ήταν στο διαμέρισμά της και η απουσία της ήταν αιφνιδιαστική και προκάλεσε ανησυχία. Όταν καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι (17/10 2020) από την περιοχή του Μεταξουργείου και ενημέρωσαν τον κουμπάρο της. Ωστόσο απέφυγαν να δηλώσουν άμεσα την εξαφάνισή της, την οποία ανέφεραν στο ΤΑ Ομονοίας με καθυστέρηση έξι ημερών.

Κατά την προανακριτική έρευνα της Ασφάλειας Ομονοίας έχει περιέλθει στη διάθεση των Αστυνομικών βιντεοληπτικό υλικό, με την Yin Qui Yun να κινείται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κρατάει το κινητό της και την τσάντα της . Κατα την εξέταση των μαρτύρων, ομοεθνής της ανέφερε ότι την ημέρα της εξαφάνισης, την είχε συναντήσει κοντά στην εργασία της. Απο την εξέταση των ευρημάτων της Άρσης Επικοινωνιών, το τελευταίο στίγμα (18/10) στο κινητό της Yin Qui Yun ενεργοποιεί κεραία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, οι Αστυνομικοί  της Ασφάλειας επικεντρώνουν την έρευνά τους στους λόγους που τα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον απέφυγαν αρχικά να δηλώσουν την εξαφάνισή της, αν και είχαν ανησυχία για επικείμενο ζωής για την 38άχρονη καθώς και σε επαφές που διατηρούσε η Yin Qui Yun, και από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου δείχνει να μην έχουν παρουσία στα στέκια και τη γειτονιά τους. Η έρευνα εκτείνεται προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν άτομα από το κοινωνικό και το στενό συγγενικό περιβάλλον της Κινέζας τα οποία ταξίδεψαν εκτός Ελλάδος τις επόμενες ημέρες από την εξαφάνισή της.

Για την υπόθεση και τα στοιχεία που προκύπτουν έχει ενημερωθεί η Κινεζική Πρεσβεία. Ενω δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δολοφονία της να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα καθώς η  κινεζικη μαφίας παγκοσμίως δραστηριοποιείται στη διακίνηση ανθρώπων, κυρίως υπηκόων Κίνας, από την Κίνα σε χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο για τις Αρχές Ασφαλείας ωστόσο,  εκφράζεται η εκτίμηση ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί άμεσα.