Λαμία: Συνελήφθησαν δύο κοσμηματοπώλες ως ύποπτοι κλεπταποδοχής χρυσαφικών

Σε σύλληψη δύο ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε όγκος κοσμημάτων, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12) συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, κοσμηματοπώλης στην πόλη της Λαμίας, αφού είχε παραδώσει χρυσαφικά  σε συνάδελφό του, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, ο οποίος επίσης συλλήφθη στο κέντρο της πόλης. Οι δύο κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, ο κοσμηματοπώλης από την Αθήνα, επέστρεψε από “ταξίδι” που είχε πραγματοποιήσει σε Γιάννενα, Τρίκαλα και άλλες πόλεις της Θεσσαλίας και έκανε στάση στην πόλη της Λαμίας.

Στο όχημά του, οι Αστυνομικοί εντόπισαν και έχουν κατάσχει προκειμένου να διακριβωθεί ο τρόπος κτήσης τους, δύο σακούλες τις οποίες παρέλαβε από τον κοσμηματοπώλη της Λαμίας και περιείχαν πληθώρα κοσμημάτων, χρυσές λίρες και τιμαλφή. Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι (16) από τα κοσμήματα που κατασχέθηκαν, είχαν κλαπεί (30/12) από οικία σε περιοχή της Φθιώτιδας και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, ερευνούν πληροφορίες για δράση οργανωμένου κυκλώματος κλεπταποδόχων οι οποίοι φαινομενικά διατηρούν νόμιμες επιχειρήσει πώληση κοσμημάτων, ενώ σύμφωνα με την πληροφορία που είχε περιέλθει σε γνώση των Αστυνομικών, οι κοσμηματοπώλες δρούσαν ως αποδέκτες κλεμμένων χρυσαφικών .

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας για την ταυτοποίηση των δραστών της κλοπής των κατασχεθέντων κοσμημάτων, καθώς και την απόδοσή τους στους νόμιμους κατόχους τους .