Βέροια: Πέτρες, οδομαχίες και χημικά πριν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Αυτοπροσδιορίζονται αντιεξουσιαστές -μεταφερόμενοι στη Βέροια -και “αντιφα” πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση, και προκάλεσαν επεισόδια, για τα εγκαίνια των νέων γαφείων της Χρυσής Αυγής πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας.

Απο νωρίς το πρωί  (14/01-06.30) αντιεξουσιαστές -μεταφερόμενοι στη Βέροια -και “αντιφα” προκάλεσαν επεισόδια. Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πόλης της Βέροιας ώστε να διατηρήσουν την Τάξη στην πολη.

Βεροια_ΧΑΣτη συνέχεια ωστόσο, ένταση προκλήθηκε και παλι (14/01-11.00) στην πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας, όταν σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, νεαρός που κατευθύνονταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πέρασε ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους του αντιεξουσιαστικού χωρου, στην πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας, του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν.

Βεροια_χα

Η Αστυνομία, επιχείρησε και απώθησε με ασπίδες και γκλομπς τους αντιεξουσιαστές, και απομάκρυναν το νεάρο. Στη συνέχεια η Αστυνομική δύναμη δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ρόπαλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Αστυνομικών, υπο τις εντολές του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ημαθίας Γιώργου Τουλίκα, με χρήση κρότου λάμψης και χημικών οι Αστυνομικοί απώθησαν τους ταραξίε, σε “οδομαχίες” για περισσότερη απο μια ώρα.

 

Κι ενώ στην πλατεία Δημαρχείου η κατάσταση ήταν “ανεξέλεγκτη”, ενώ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τελούσαν τα εγκαίνια και την κοπή της πίτας τους, με ιερέα εντεταλμένο της Μητρόπολης και στη συνέχεια ομιλίες από τους δυο Βουλευτές Ηλία Κασσιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Βεροια_ΧΑ