Βέροια: Επεισόδια προκάλεσαν κουκουλοφόροι- Αντιδράσεις για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε βανδαλισμούς στο κέντρο της Βέροιας, σε προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, στην Πλατεία Ρακτιβάν.

Ομαδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών και μελών αντιφα, με κουκουλες κρανη και ροπαλα συγκεντρωθηκαν (14/01-06.20) στο κέντρο της Βέροιας, και πραγματοποίησαν πορεία προς τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής Αυγής στην Πλατεία Ρακτιβάν.

Στην πόλη απο νωρίς το πρωί ηταν έντονη η παρουσία της Αστυνομίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, ήταν εκρηκτικό, ενόψει και της παρουσίας των δυο Βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη και Γιάννη Λαγού για τα εγκαίνια των γραφείων και την κοπή πίτας που έχει προγραμματιστεί.

Ειχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση με ανακοινώσεις φορέων και πολιτικών κόμματων, εκφράζοντας αντιδράσεις για την λειτουργία τον γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, είχε ζητήσει ενίσχυση των Υπηρεσιών από γειτονικούς Νομούς, ενω διμοιρίες της ΥΑΤ απο νωρις τα ξημερώματα του Σαββάτου  (14/01) είχαν αναπτυχθεί πλευρικά της Πλατείας Ωρολογίου. Ωστόσο τα επεισόδια δεν απετράπησαν…

Οι ταραξιες προκάλεσαν βανδαλισμούς σε τοίχους και τζαμαρίες οικημάτων στο κεντρο της πόλης, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ η Αστυνομία δεν προχώρησε σε καμια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιηθουν όπως εχουν προγραμματιστεί (14/01-13.30) με την Αστυνομική παρουσία ιδιαίτερα έντονη προς αποτροπή εντάσεων και νεων επεισοδίων.