Κρίσεις ΠΣ: “Προ αφίξεως” … ως γεγονός

Η κρίσεις στην Πυροσβεστική -που απο διαρροή “εγιναν”, ανακλήθηκαν, και ουδέποτε διαψεύστηκαν- προκάλεσαν αναστάτωση και εσωτερική “ένταση” μεταξύ των Αξιωματικών του Σώματος.

Η διαρροή ότι συνεκλήθη το Συμβούλιο Κρίσεων για τις τακτικές κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος προκάλεσε εσωτερική “αναστάτωση” καθώς καμία επίσημη ανακοίνωση δε διέψευσε ούτε επιβεβαίωση, τα γεγονότα.  Σε αυτές τις “διαρροές” υπήρξε η ονομαστική αναφορά και τοποθέτηση τεσσάρων Ανώτατων Αξιωματικών και «ευδοκίμως τερματίσαντες» τη θητεία τους για ακόμα τέσσερις, των υπό κριση απο την επετηρίδα- ενώ υπήρξαν και προαχθέντες που ενημερώθηκαν από τα συγχαρητήρια, μεταξύ του προσωπικού.

Οι «κρίσεις» του Σώματος δε λειτούργησαν…

Μεταξύ την “κομμένων”, σύμφωνα με τη διαρροή, συγκαταλεγόταν και ο αρχιπύραρχος Ζάχος Ιωάννης. Πρόκειται για τον Ανώτατο Αξιωματικό που είχε στηρίξει δημόσια τον -σημερα – εα Αρχηγό του Π.Σ. Γιάννη Καρατζιά, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά από διαφωνία του με την πολιτική ηγεσία του Σώματος για το νέο βαθμολόγιο στην Πυροσβεστική.

Το περιβάλλον του Υπουργού και του Αρχηγού του Π.Σ. ωστόσο, εκφράζει ως επίσημη θέση ότι, «το αρμόδιο Συμβούλιο δεν συνεκλήθη, κρίσεις δεν υπήρξαν και ότι αυτές θα γίνουν μετά τις 19 Ιανουαρίου 2016». Για «απίστευτη ιστορία διοικητικής ανωμαλίας που θα πρέπει άμεσα να διερευνήσει η Δικαιοσύνη» κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ.
Κύκλοι του Π.Σ. ωστόσο ως μία ερμηνεία αποδίδουν τις «κρίσεις» σε πιέσεις που ασκούνται προς την Ηγεσία του Σώματος, για προαγωγές συγκεκριμένων και την αποστρατεία συγκεκριμένων Αξιωματικών.

Κι οπως αναφέρουν στην επιχειρησιακή τους διαχειρηση, «προ αφίξεως» οι Κρίσεις…