Βατερά Λέσβου: “Αστυνομικοί και εκτός υπηρεσίας, συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και απομάκρυναν πολίτες που κινδύνευαν”

Η φωτιά που μαίνεται στα Βαττερά της Λέσβου, έχει θέσει σε επιχειρησιακή ανταπόκριση το σύνολο των Πυροσβεστικών δυνάμενων και σε συνδρομή τους επιχειρούν πληρώματα της ΔΑ Λέσβου, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Ο Βασίλης Ροδοπουλος, παραθέτει στιγμιότυπα, και απευθύνει δημόσια «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που γι’ ακόμα μια φορά είναι ΠΑΝΤΟΥ!
Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες του νησιού (ακόμα και εθελοντικά πολλοί που ήταν εκτός υπηρεσίας) μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στα Βατερά προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Παραβλέποντας τις επικίνδυνες συνθήκες και θέτοντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό σε κίνδυνο, απομάκρυναν με ασφάλεια δεκάδες συμπολίτες μας από περιοχές που κινδύνευαν από την πύρινη λαίλαπα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευκολότερη πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παρόλο που τα κατεστραμμένα σπίτια και οι επιχειρήσεις συμπολιτών μας καθώς και το καμμένο δάσος προκαλούν απόγνωση και θλίψη, το πιο σημαντικό στην έως τώρα αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική μανία της φωτιάς, είναι ότι δεν υπήρξε κάποια απώλεια ανθρώπινης ζωής. Οι μνήμες άλλωστε είναι νωπές ακόμα. Κουράγιο και καλή δύναμη σε όσους επλήγησαν από τη φωτιά και καθώς και σε όσους επιχειρούν ακόμα στην κατάσβεσης της».