Βανδάλισαν με μπογιές την οικία του Υφυπουργού Πολιτισμού και το γραφείο του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ

Οι δράστες προκάλεσαν βανδαλισμό με μπογιές στην εξώπορτα της οικίας του Υφυπουργού Πολιτισμού, και το γραφείο του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Επίθεση με μπογιές από αγνώστους τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/07) στην οικία του Υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Με εκτενή ανάρτησή του, σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει, «Οι ηθικοί αυτουργοί είναι πολλοί και γνωστοί. Είναι αυτοί του “ναι μεν αλλά”, είναι αυτοί του “ηθικού πλεονεκτήματος”, είναι αυτοί που τροφοδοτούν με ψέμα την κοινή γνώμη ώστε μετά να έρθει το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” να πετάξει ροζ μπογιές στην εξώπορτά μου, είναι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να με συνδέσουν με ποινικές υποθέσεις χωρίς να έχω σχέση και το ξέρουν.

Τους γνωρίζουμε τους ηθικούς αυτουργούς, παροικούν εδώ στη μικρή μας Ιερουσαλήμ, κάποιοι σε λίγο μάλλον θα ζητήσουν και την ψήφο μας. Οι “παρεμβάσεις” με ροζ μπογιές, η υπονόμευση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων από τους δήθεν υπερασπιστές τους, η διαβολή προσώπων, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η λάσπη στον ανεμιστήρα του Twitter, το να τους διαψεύδει η πραγματικότητα και να μην ζητάνε ούτε συγγνώμη συνεχίζοντας έτσι τη διατεταγμένη υπηρεσία τους: Όλα είναι δικαιολογημένα καθότι στο μυαλό τους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Αναμένω λοιπόν τα επόμενα “ναι μεν αλλά”, τα “καλά να πάθει”, τα “επιτέλους, τώρα αναπνέουμε πιο ελεύθερα”, τα “μπράβο για την παρέμβαση”, αναμένω τα συχαρίκια των ηθικών αυτουργών σε αυτοί που υλοποίησαν τις διδαχές τους, και όλα τα άλλα που θα έρθουν, μαζί με δύο τρία τσιτάτα για pinkwashing και κάποιες ακόμα προσπάθειες εμπλοκής μου σε υποθέσεις με τις οποίες δεν σχετίζομαι, γιατί προφανώς η ιστορία δεν τελειώνει με τις μπογιές, πρέπει να ακολουθήσει και η σχετική ιδεολογική-ηθικοπλαστική τεκμηρίωση. Δεν ξέρω αν με τέτοιες κινήσεις αισθάνονται ηθικά ανώτεροι, αλλά στα αλήθεια είναι ίσα και όμοια με τις φασιστικές φυλλάδες που υποτίθεται ότι όλοι μας καταδικάζουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταδίκασε την επίθεση καθώς και αυτή που σημειώθηκε στο γραφείο του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη. «Το σπίτι του Υφυπουργού για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη και το γραφείο του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη, δέχτηκαν επίθεση με μπογιές από θρασύδειλους τραμπούκους. Περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις την απόλυτη καταδίκη των επιθέσεων αυτών, αλλά και των όποιων τοξικών και χυδαίων δικαιολογιών επικαλούνται οι αυτουργοί τους.»