Βαρυμπόμπη: Τρεις νεκροί στο κυνήγι του «χρυσού»

Σκάλα γεννήτρια, τρόφιμα και κουβέρτες βρέθηκαν εντόπισαν στην είσοδο του τούνελ το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, πριν ανασύρουν νεκρούς τρεις ομογενείς από το Καζακσταν από φρεάτιο βάθους 8 μέτρων

(30/07-12.30) Έξι ώρες πριν ανασυρθούν παρέμεναν νεκροί οι τρεις ομογενείς από το Καζακσταν, με τα αίτια θανάτου τους να αποδίδονται σε ασφυξία, σύμφωνα και με τον ιατροδικαστή ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι αναθυμιάσεις και η έλλειψη οξυγόνου ήταν ο προσδιορισμός της αιτία θανάτου των τριών ανδρών.

Τον “κυνήγι του χρυσού” και οι “κατάρα ” που τον συνοδεύει δυόμιση μήνες από την τραγωδία στο Λουτράκι με τους τέσσερις φίλους οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε καταφύγιου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή Καρμπουνάρι, ενώ ακολουθούσαν τις φήμες του αστικού μύθου, για χρυσές λίρες και νομίσματα .

Οι τρεις νεαροί άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί (30/07-05.30) από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, σε φρεάτιο βάθους 8 μέτρων στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άντρες, ηλικίας  45ετών, έναν 50χρονο και  55χρόνων , σε παρέα  μαζί με άλλα τρία άτομα -όλοι τους ομογενείς από το Καζακστάν καθώς και μια Μολδαβή – κρατούνται στο ΑΤ Θρακομακεδόνων και φέρονται να ειδοποίησαν τις Αρχές.

Από τις καταθέσεις των τριών εκτιμάται ότι θα αποσαφηνιστεί η παρουσία τους στο χώρο και στην περιοχή

Κατά την αυτοψία στο χώρο, οι ομογενείς από το Καζακσταν τους τελευταίους τρεις μήνες  , είχαν σκάψει τούνελ κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, σε αναζήτηση .. θησαυρού . Για να προσεγγίσουν το σημείο, είχαν εγκαταστήσει αυτοσχέδια σκάλα και μια γεννήτρια, ενώ στο χώρο εντοπίσθηκαν προμήθειες και κουβέρτες, ένδειξη για μακρά παραμονή τους στο χώρο καθώς κι έναν αυτοσχέδιος σωλήνα για να διοχετεύουν εξωτερικά τις αναθυμιάσεις . Αν και είχαν πρόσβαση στην αυτοσχέδια σκάλα με την οποία είχαν κατέβει,  δεν ήταν σε θέση να τη χρησιμοποιήσουν για να απομακρυνθούν από το χώρο.

Η απουσία των ανδρών είχε γίνει αισθητή αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/07) και τα ξημερώματα της Πέμπτης κλήση έλαβε η Αστυνομία και η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής. Τα ξημερώματα (30/07-05.30)  ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις σε επιχείρηση με τη συμμετοχή 12 Πυροσβεστών και 4 οχημάτων .

Εξετάζεται αν και τα ακριβή αίτια θανάτου θα προσδιορίσει η νεκροτομή , οι τρεις άνδρες να έχασαν τις αισθήσεις τους μέσα στο φρεάτιο από αναθυμιάσεις και κατέληξαν.