Σπήλαιο Καρμπουνάρι, Λουτράκι: Τέσσερις άνδρες νεκροί σε σπήλαιο

Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν μέσα σε σπήλαιο από την ΕΜΑΚ

Τέσσερις άνδρες, ανασύρθηκαν νεκροί μέσα από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι, μέσα σε καταφύγιου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την περιοχή ο αστικός μύθος, αναφέρεται στα 800 εκατομμύρια χρυσά νομίσματα και λίρες από τους αντάρτες, και κατά καιρούς ομάδες έχουν μεταβεί στην περιοχή για να τον αναζητήσουν. Ανάλογη περίπτωση, ακολουθίας του αστικού μύθου, αποδίδεται και στην παρέα των τεσσάρων ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής, οι διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ εντόπισαν στο χώρο γεννήτρια και στο ένα μέτρα σχεδόν από την είσοδο της σπηλιάς έναν από τους τέσσερις άνδρες, με το επικρατέστερο σενάριο να επιχείρησε να βγει για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο από τις αναθυμιάσεις καυσίμου, έχασε τις αισθήσεις του όπου και τον εντόπισαν νεκρό. Οι υπόλοιποι τρεις εντοπίσθηκαν μέσα στη σπηλιά, αναίσθητοι, στα 5 -7 μέτρα από την επιφάνεια  ένας ακόμα και οι δύο άντρες σε βάθος 10-20 μέτρων, ενώ μαζί τους είχαν σκαπτικά εργαλεία, τσουγκράνα και τρυπάνι.

Στα βίντεο του Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός (Ηλέκτρα TV) διακρίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των τεσσάρων ανδρών.

Από ενημέρωση με πληροφορίες του loutraki365.gr, πρόκειται για 49άχρονο ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων με έδρα το Λουτράκι, 72άχρονο συνταξιούχο έμπορο,  35άχρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, κι 38άχρονο υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων από Ισθμίας. Κατά τον εντοπισμό τους, εκ των τεσσάρων όταν τους εντόπισαν, κρατούσαν καλώδια στα χέρια τους, κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιχείρησαν να προκαλέσουν έκρηξη στο σημείο που είχαν εντοπίσει, όταν αντιλήφθηκαν ότι ο περιορισμένος χώρος και οι αναθυμιάσεις τους παρασύρουν στο θάνατο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης , ανέφερε ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση από γυναίκα- στην πορεία προέκυψε ότι ήταν η σύζυγος του 35άχρονου, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους- περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, για τέσσερα άτομα νεκρά στο σπ’ηλαιο στην περιοχή Άνω Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Άμεσα κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ με 21Πυροσβέστες, μετέβησαν στο σημείο κατά την αρχική αναφορά, και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους η οποία ολοκληρώθηκε με την ανάσυρσή τους, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/05-05.30).

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, απέκλεισε οι τέσσερις άνδρες να βρέθηκαν στην περιοχή για αναρρίχηση, ενώ ως επικρατέστερη εκδοχή την οποία εξετάζουν οι Αρχές, είναι η παρέα των τεσσάρων, να αναζητούσαν λίρες ενδεχομένως από λάθος χειρισμό στον εξοπλισμό, να κατέληξαν σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει απαγορευτεί, και η Αστυνομία έχει οριοθετήσει περίπτερο αποκλεισμού. Στο σημείο επιχείρησαν 21 Πυροσβέστες  της ΕΜΑΚ. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.