Βαρυμπόμπη: Έρευνες για τη σύλληψη του δράστη της δολοφονικής απόπειρας με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

Οι έρευνες για τη σύλληψη του δράστη της δολοφονικής απόπειρας με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου είναι σε εξέλιξη ενώ ο νεαρός που τον φυγάδευσε με το όχημά του  οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Αναζητήσεις- χωρίς αποτέλεσμα- για τη σύλληψη του 25χρονου ο οποίο έπληξε με μαχαίρι και τραυμάτισε 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου σε επεισόδιο για την προτεραιότητα στην καντίνα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στο επεισόδιο συμμετείχαν έξι νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων ο 20χρονος συλληφθείς και ο 25χρονος δράστης, ο οποίος και διαφεύγει της σύλληψης, ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί και έχει προκύψει να έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών.

Κατά τη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης στον 58χρονο επιχειρηματία, προέκυψε ότι οι δύο παρέες διασκέδαζαν στο το ίδιο νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Χωρίς να έχει προκύψει κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους, βρέθηκαν από κοινού στην καντίνα της Βαρυμπόμπης. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κηφισιάς έχουν λάβει καταθέσεις από θαμώνες των δύο επιχειρήσεων ώστε να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες και όσα προηγήθηκαν μέχρι την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με τον 19χρονο φίλο του, με τον οποίο ήταν μαζί, και κατηγορείται για συνέργεια, υποστηρίζει ότι, «Εγώ δεν συμμετείχα στη συμπλοκή. Μόλις ξεκίνησε το περιστατικό, φοβήθηκα και απομακρύνθηκα. Όταν είχα μπει στο αυτοκίνητό μου, και χωρίς να γνωρίζω τι είχε συμβεί, μπήκε ο 26χρονος σε αυτό και μου είπε να φύγουμε».

Ο 58χρονος επιχειρηματίας παραμένει σε νοσηλεία στο Ιδιωτικό θεραπευτήριο, με την κατάστασή του, να κρίνεται σοβαρή, καθώς φέρει 15τραύματα από το μαχαίρι σε μηριαία αρτηρία και κοιλιά. Υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία, και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ο 20χρονος, με την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη,  οδηγείται εντός της ημέρας (29/10) ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.