Βάρη: Χειροπέδες σε Ιταλό μαφιόζο με δραστηριοποίηση στα λαθραία καύσιμα και κέρδη $21 δισ.

Με ένταλμα από τις Αρχές της Βενεζουέλα, οι Ελληνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Ιταλού μαφιόζου, στη Βάρκιζα

Διέμενε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη έδρα της επιχείρησης της συζύγου του η οποια έχει διαμορφώσει το υπόγειο σε γκαλερί και συχνά διοργάνωνε εκθέσεις με έργα μοντέρνας τέχνης, ενώ ο ίδιος, κινούνταν με διαφορετικά πολυτελή οχήματα, ως επιχειρηματίας του εξωτερικού.

Ωστόσο για τον 47χρονο Ιταλό, εκκρεμούσε ένταλμα που εκδόθηκε στα στοιχεία του, από τις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα. Σε βάρος του, εκκρεμεί δίκη για τα αδικήματα της «Παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «Εγκληματικής οργάνωσης» και του «Επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου» και συνελήφθη (29/03) από το τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλα, ο Ιταλός φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης και έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 21δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζημιώνοντας τους ναυλωτές «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας και το κράτος της Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με όσα αποδίδονται στον Ιταλό μαφιόζο, με εταιρεία ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων και υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας. Στη συνέχεια, τα δεξαμενόπλοια μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Ο Ιταλός παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (30/03) και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (01/04), ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής του, θα παραμείνει κρατούμενος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δικηγόρο του, επισημαίνει πως ο συλληφθείς είναι “broker (σσ διαχειριστής) των ναύλων” καθώς επίσης, είχε συλληφθεί και στο Ντουμπάι πριν μερικούς μήνες, για την ίδια υπόθεση λόγω του εντάλματος και μετά από δίκη στο Ντουμπάι απαλλάχθηκε.