Β.Σαραλιώτης: “Πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Περίμενα 11 χρόνια ηθική δικαίωση γιατί είμαι αθώος”

Με απόφασή του, το ΜΟΕ Λαμίας, κατα την εκδίκαση της υπόθεσης Γρηγορόπουλου, τον έκρινε αθώο. Ο Βασίλης Σαραλιώτης επέστρεψε στη Δράμα τη γενέτειρα του, με την απόφαση που περίμενε 11χρονια ..

Η επόμενη ημέρα (30/07) τον βρίσκει να ξημερώνει στη Δράμα, στη γενέτειρά του και πολη διαμονης του, τα 7τελευταία χρόνια, μετά την αποφυλάκισή του (2012)

Μίλησα  με το Βασίλη Σαραλιώτη, 42 την επόμενη της απόφασης του ΜΟΕ Λαμίας (29/07). “Δεν ξέρω πώς νιώθω, σίγουρα δικαιωμένος με την απόφαση, ηθικά δικαιωμένος.. Ηθικά δικαιωμένος για τον αγώνα που έχω κάνει τόσα χρόνια.. Ακουσα την ετυμηγορία της Έδρας και έφυγα από την αίθουσα. Δεν κοίταξα πίσω.
Πιστεύω και εξακολουθώ να πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Περίμενα 11 χρόνια τη δικαίωση. Είμαι αθώος, το έλεγα από την πρώτη στιγμή. Πέρασα ότι πέρασα, σύλληψη, φυλακή, γιατι εκείνο το μοιραίο βράδυ, βρέθηκα από αλληλουχία γεγονότων δίπλα σε έναν συνάδελφο της Υπηρεσίας, που έκανε ότι έκανε. Δεν είχα καμία συμμετοχή σε τίποτε από όσα ακολούθησαν και το θάνατο του παιδιού. Θα το λεω κάθε στιγμή,  οπως το έλεγα από την πρώτη ημέρα. Είμαι αθώος και βρέθηκα στη φυλακή.  Έκανα υπομονή τόσα χρόνια, και τώρα πια νιώθω δικαιωμένος”, μου τονίζει ο Βασίλης Σαραλιώτης.
“Στη Δράμα οι συντοπίτες μου, περίμεναν με αγωνία την απόφαση. Εγώ ήξερα την αλήθεια. Για τους ανθρώπους μου, ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Η μάνα μου από χθές κλαίει. Ακούστηκε η απόφαση και ένιωσα τη δική μου δικαίωση”, συνεχίζει ο Βασίλης Σαραλιωτης.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου όλους τους φίλους μου και φυσικά τους δικηγόρους μου που με πίστεψαν τόσα χρόνια”, τονίζει με έμφαση ο Βασίλης Σαραλιωτης καθώς οι άνθρωποι που τον στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του, απέδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του με την παρουσια τους δίπλα του.
Οσο για τη συνέχεια, “Υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που εκκρεμούν, αλλα με την απόφαση, τώρα πια θα ηρεμήσω. Έχω μια απόφαση ομόφωνη που με δικαιώνει, και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχασα την εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη και την πίστη μου, και αποδείχθηκε”, επισημαίνει ο Βασίλης Σαραλιώτης.

_______________

* Συνέντευξη, Νάντια Αλεξίου

(Φώτο Αρχείου)