Βασίλης Σαραλιώτης: “Περιμένω δικαίωση. Είμαι αθώος, έχει αποδειχθεί”

Διακόπηκε για τις 23 Δεκεμβρίου, η δίκη για την υπόθεση Γρηγορόπουλου με κατηγορούμενους τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μιλάει για πρώτη φορά- στο NantiaReport.gr- από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Το πρωί  (30/11) βρέθηκε στο Εφετείο Λαμίας- για μια ακόμα δίκη– την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στην οποία παρακάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα (30/11), αίτημα αναβολής κατέθεσε, εκ μέρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο συνήγορος πολιτικης αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος, επικαλούμενος την κακη ψυχολογική κατάσταση της εν διαστάσει τέως συζύγου του και μητέρας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου καθώς και της κόρης τους, από τον πρόσφατο θάνατο -στις 18 Νοεμβρίου- του πατέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, στην επιχειρηματολογία του εξέφρασε ένσταση στην αναβολή της δικής  (έχουν προηγηθεί τρεις διακοπες) ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς ο Επαμεινώνδας Κορκωνεας, παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.

Ο έτερος συνήγορος του Βασίλη Σαραλιώτη, Θ. Καραΐσκος, συνηγόρησε στο αίτημα της πολιτικής αγωγής , αναγνωρίζοντας τις αιτιάσεις που κατατέθηκαν.

Το Δικαστήριο διέκοψε, και αποφάσισε να απορρίψει μεν το αίτημα της αναβολής, διέκοψε όμως την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 23 Δεκεμβρίου.