Β.Μωυσίδης: Από τη ΓΑΔΘ … υποψήφιος Δήμαρχος ΘΣΝ

Υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης πρόκειται να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Βασίλης Μωυσιδης

Έπειτα από δύο μήνες από την πρώτη ανακοίνωση της απόφασης του πρώην Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης να θέσει υποψηφιότητα ως Δημαρχος Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, θα παρουσιάσει το συνδυασμο του “ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών”, και ονόματα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του.

Με ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ ο Βασίλης Μωυσίδης, «όντας ενεργό πολιτικό ον και αγαπώντας πολύ αυτή την πόλη που την προστάτευσε, τη γνώρισε όσο λίγοι μέσα από τα πολλά χρόνια υπηρεσίας από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας εκφράζει την επιθυμία του να συμμετέχει και έμπρακτα να αποδείξει πως μέσα από τις πληγές της χώρας και του δήμου μπορούμε να ανασυνταχτούμε, να ενωθούμε και να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει».

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υποψήφιος Δήμαρχος ΘΣΝ θα συναντηθεί με δημοσιογράφους της πόλης στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Ποιος είναι ο Βασίλης Μωυσίδης Γεννήθηκε το 1965 στο Δροσάτο Κιλκίς. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη κ το 1985 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ όπου από το 1988 και μετέπειτα υπηρέτησε σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες ως Δ/της και το 2015 τοποθετήθηκε ως Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Θεσσαλονίκης.

Το 2016 μετατέθηκε στην Αθήνα όπου για ένα έτος υπήρξε Ακαδημιάρχης στις Σχολές της ΕΛΑΣ  και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου.

Με μετεκπαίδευση σε θέματα Αντιτρομοκρατίας στις ΗΠΑ και τοποθετήθηκε τοποτηρητής της Ελλάδος στη Βουλγαρία σε θέματα διακίνησης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου, Όπλων, Διακίνησης και Trafficking.

Το 2017 στις εκλογές τις ΔΙΣΥΠΕ (Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας εκπροσωπώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Με δράσεις με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και πρόθεση του ειναι η ενασχόληση του με τα κοινά της πόλης με σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους του και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Είναι το 2ο παιδί του Κίμωνα και της Μαργαρίτας Μωυσίδη. Ειναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά τον Κίμωνα 27 ετών και την Μαργαρίτα 24.

_____________

Πηγή